Održana 17. Šipurijada kod Knjaževca i Prva međunarodna smotra srednjih poljoprivrednih škola u Rekovcu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Održana 17. Šipurijada u Novom Koritu kod Knjaževca

Međunarodna manifestacija “Šipurijada” održana je u selu Novo Korito kod Knjaževca. Idejni tvorac manifestacije je akademski slikar Toplica Ignjatović koji je rodom iz Novog Korita ali živi i radi u Sloveniji.

Namera mu je, kako kaže, bila da na jednom mestu okupi berače, prerađivače, kupce, trgovce, poveže ih i uspostavi saradnju između njih. Toplica koji je manifestaciju osmislio pre punih 17 godina kaže da mu je sledeći potez u selu osnivanje zadruge. Manifestaciju Šipurijada organizuju MZ Novo Korito, TO Opštine Knjaževac i Društvo građana “Šipurak”, a pokrovitelj je Opština Knjaževac.

https://www.youtube.com/watch?v=gkL6HSsHqr4

Uspešno održana Prva međunarodna smotra srednjih poljoprivrednih škola u Rekovcu

U Rekovcu je u petak 6. oktobra, održana Prva regionalna smotra poljoprivrednih škola. Srednja poljoprivredno-veterinarska škola iz Rekovca bila je dobar domaćin poljoprivrednim školama iz Srbije, Hrvatske, Severne Makedonije i Republike Srpske.

Značajan nastup na ovoj manifestaciji je imao Institut za povrtarstvo iz Smederevske Palanke, kao i Toplička akademija strukovnih studija iz Prokuplja.

U ime Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, prisutnima se obratila Dušanka Golubović, državna sekretarka. Direktor srednje Poljoprivredne škole u Rekovcu i domaćin smotre, Ljubiša Stevanović je poželeo dobrodošlicu gostima naglašavajući značaj početka velike saradnje poljoprivrednih škola u regionu. Domaćin sledećeg susreta biće poljoprivredna škola iz Skoplja u Severnoj Makedoniji.

https://www.youtube.com/watch?v=AhEOD7MReVA

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x