Opada nivo reka u poplavljenim područjima, vanredna situacija u osam mesta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: RTS video printscreen
Podelite vest

Nivo reka u poplavljenim područjima opada, a vanredna situacija i dalje je na snazi u Leposaviću, Prijepolju, Sjenici, Novom Pazaru, Brusu, Tutinu, Кuršumliji, Prokuplju i delu opštine Кraljevo.

Kako je javila Radio-televizija Srbije (RTS), reke Ibar i Zapadna Morava, koje su se izlile na nekoliko mesta na teritoriji opštine Кraljevo, povukle su se u svoja korita, a i Drina kod Bogatića opada.

U blagom porastu je Sava kod Šapca, a na snazi su mere redovne odbrane od poplava i za sada nema problema sa izlivanjem reke u branjenom delu. Nivo Ibra u centru Кraljeva opao je za oko 60 centimetara, ali je u delu grada i dalje na snazi vanredna situacija.

Šef Štaba za vanredne situacije Grada Кraljeva Radoica Кočović kazao je za RTS da štab ima obavezu da analizira poplavu i da pored štete proceni i koja su to kritična mesta.

“Nama se pokazalo da od ulaska Ibra u teritoriju Кraljeva, od Progorelice, u mesnim zajednicama Ušće i Bare, tu gde ima naseljenih mesta u priobalju Ibra ovaj nivo vodostaja može da ugrozi domaćinstva i da prodre voda u stambene objekte”, rekao je Кočović.

On je dodao da su reagovale sve službe koje su imali na raspolaganju, a kako je naveo, prema prognozama, u narednih 24 sata neće biti obilnih padavina.

“To će nam dozvoliti da se nivo Ibra spusti za još nekih 30-tak centimetara, tako da se nadam da će to dati prostora da se sledeće nedelje kada su najavljene kiše i otapanje snega stvori mogućnost da prihvati tu količinu vode”, rekao je Кočović.

RTS navodi da u poplavljenim područjima nadležni prate situaciju i da počinje i procena štete. Posle prekida u snabdevanju, svi potrošači u Kuršumliji ponovo imaju vodu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x