Opozicija traži hitno beogradske izbore, kažu da je Šapić simbol korupcije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/BEOINFO/MO)
Podelite vest

Odbornici opozicionih grupa u Skupštini grada Beograda zatražili su raspisivanje beogradskih i parlamentarnih izbora kao i ostavku gradonačelnika Aleksandra Šapića koji, kako su ocenili “ima iza sebe toliko afera da je postao simbol korupcije”.

Pred početak sednice Skupštine grada, odbornik Zeleno levog fronta Dobrica Veselinović naveo je da se opozicija obraća zajedno kako bi pokazala da može i hoće da sarađuje i u gradskoj i u republičkoj skupštini.

“Današnju sednicu obeležiće dve reči ostavka i izbori, zbog velike društvene i moralne krize koju su prouzrokovali zločini u Ribnikaru i Mladenovcu, zbog  protesta građana koji su se ujedinili u zahevu da ništa ne može ostati isto”, rekao je Veselinović.

Dodao je da su izlaz iz krize vanredni parlamentarni i gradski izbori.

Mila Popović iz Stranke slobode i pravde rekla je da opozicija traži nove izbore jer ova gradska vlast nema legitimitet, jer je na prošlim više od 70.000 građana glasalo za opoziciju nego za sadašnju gradsku vlast.

“Tražimo izbore jer je Šapić toliko afera proizveo da je postao simbol korupcije”, rekla je Popović, nakon koje su se obratili i predstavnici ostalih opozicionih grupa.

Sve vreme dok su se odbornici obraćali, konferenciju za novinare ometao je Simo Spasić, dovikujući uvrede i kleteve, ali obezbeđenje nije reagovalo.
Odbornici su rekli i da je na sednicu Skupštine grada došlo i obezbeđenje koje je bilo prisutno na sednici republičke skupštine i nije tada dozvoljavalo poslanicima opozicije da uđu u salu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x