Orlić: Na današnjoj skupštinskoj sednici biće prisutni i članovi Vlade Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija foto: Narodna skupština Republike Srbije
Podelite vest

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je da će na današnjoj sednici, na kojoj će se raspravljati o bezbednosnoj situaciji nakon dva masovna ubistva u Srbiji, biti prisutni članovi Vlade. Sednica počinje u 15 sati.

“Skupština Srbije se naravno održava, nikakav to problem nije da se u našoj Skupštini govori i o bezbednosnoj situaciji, biće tu prisutna Vlada Srbije, i o ovim merama koje su već na snazi, koje već daju rezultate i na kojima ceo svet čestita jednoj maloj Srbiji”, rekao je jutros Orlić za TV Pink.

Upitan kakvu raspravu očekuje na današnjoj sednici, Orlić je kazao da su se prethodnih dana mogle čuti samo pretnje na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Kad vam takvi kažu da su navodno protiv nasilja, a sve su suprotno tome, onda i u Skupštini Srbije kad takve stvari govore, od njih ne očekujete bolje. Kako se ponašaju u Skupštini, tako se ponašaju i na ulici”, naveo je on.

Orlić je ocenio da se sa “druge strane” nije videlo ništa slično, već su donošene mere o oduzimanju oružja i postavljanju većeg broja školskih policajaca.

Na današnjoj sednici, poslanici će raspravljati o Vladinom izveštaju o bezbednosnoj situaciji, izveštaju o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga REM-a, formiranju Anketnog odbora za utvrđivanje okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava, a glasaće i o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću.

Iako je formalno sednica redovna, ona je zakazana na zahtev svih opozicionih poslanika, koji, između ostalog traže Gašićevu smenu, ukidanje rijaliti programa, oduzimanje frkevencije Pinku i Hepiju, smenu saveta REM-a. Među zahtevima je bilo i hitno sazivanje sednice Skupštine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x