Osnovci iz Gabrovca na kreativan način promovišu znamenitosti svoga kraja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Učenici Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Gabrovca, okupljeni u Učeničkoj zadruzi „Branko“, napravili su prvi u nizu video vodiča, kojim su predstavili svoj kraj i Manastir Svete Trojice. Vodič je rad učenika, a na ideju su došli zajedno sa nastavnicom fizike Dragnaom Ivanov, koja im je u svemu pomagala.

„Jedna od ideja je bila da promovišemo manastir, o kome se ne zna mnogo. Ja dok nisam počela da radim u školi nisam znala da postoji taj manastir koji je iz srednjeg veka i koji ima bogatu istoriju“, kaže Dragana Ivanov.

Ona je učenicima predložila da urade nešto čime bi ispromovisali manastir, a zajedničkom saradnjom došli su na ideju da to bude u formi video-vodiča.

„Deca su radila, uz moju pomoć i zaista sam imala veliki odziv i saradnju i želju sa njihove strane da se to realizuje“, nastavnica Dragana Ivanov.

Ovo je prvi vodič Učeničke zadruge „Branko“, u planu imaju i nove, a pored toga mladi zadrugari bave se još mnogim stvarima.

„Učenička zadruga pravi dekupaž proizvode, magnete, slike. Pošto škola ima dvorište imamo u planu da posadimo one lejke, pa da deca na tome rade i ukrašavaju i prodaju da bi došlo do profita da možemo da pomognemo deci za ekskurzije, za udžbenike“, objašnjava Dragana Ivanov.

Nastavnica o svojim učenicima ima samo reči hvale. Kaže da se radi o izuzetno kreativnoj i pametnoj deci, koja su željna novih znanja, ali ono što je najbitnije pravi su prijatelji i uvek su tu jedni za druge.

„Zaista se đaci lepo brinu jedni o drugima i drugarima kojima je pomoć potrebna. Deca znaju engleski, francuski, idu i na italijanski i nemački, pravili smo i časove gde deca na četiri jezika izvode te časove. Zaista je bogatstvo raditi sa ovom decom“, ponosno je kazala njihova nastavnica fizike.

VIDEO

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x