Otvorene Sportske igre mladih na Zlatiboru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Na Zlatiboru su danas svečano otvorene Dunav osiguranje Sportske igre mladih koje predstavljaju najveću manifestaciju amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, a čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.

Mladima iz zemalja u regionu je omogućeno potpuno besplatno učestvovanje u takmičenjima u deset sportskih disciplina, (mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igra između dve vatre, stoni tenis, tenis, atletika i šah), i za prethodnih 25 godina više od 2.000.000 učesnika je kroz druženje i sport promovisalo način života čiji su osnovni postulati razumevanje, prijateljstvo, poštovanje različitosti, solidarnost i fer-plej, kao najdelotvornija alternativa svim negativnim uticajima današnjice.

Sportske igre mladih na Zlatiboru je otvorio predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović koji je naglasio da lokalna samouprava na čijem je čelu ulaže značajna sredstva u razvoj sportske infrastrukture za najmlađe stvarajući im uslove da se bave sportom, što će u budućnosti biti višestruko nagrađeno, kroz formiranje osoba sa zdravim navikama a i kroz uspehe u sportu u starijim uzrastima.

„Кada gledam ovu decu, razmišljam koliko njih će izrasti u kvalitetne ljude i koliko će ih biti profesionalni sportisti koji će na nacionalnom nivou predstavljati Srbiju. Bitno je da ih naučimo da se takmiče, da pobede ali i da znaju da podnesu poraz, uz druženje i poštovanje drugih“ rekao je na otvaranju igara Stamatović.

U ime Sportskih igara mladih deci, roditeljima i nastavnicima se obratio direktor takmičenja Filip Кomarica, koji se zahvalio predsedniku Stamatoviću i Sportskom savezu Čajetine, uz napomenu da je opština Čajetina primer kako se treba odnositi prema infrastrukturi koja je osnov za bavljenje sportom. Najmlađima je uputio poruku „da je najbitnije da na ovom takmičenju steknu nove prijatelje i da kao krajnji cilj svega budu dobri ljudi“.

Cilj Sportskih igara mladih je okupljanje što većeg broja dece i mladih kako bi oni na kojima svet ostaje, druženjem, kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona, razvijali svoje društvene vrednosti, čime bi izbegli breme današnjice koja u velikoj meri ima negativni trend svih vrsta netolerancije. Ova sportska manifestacija je regionalnog nivoa i osim takmičarskog karaktera, za cilj ima i spajanje dece u regionu.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x