Partija radikalne levice: Ovakve izmene Ustava izborile su sudije i tužioci

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Partija radikalne levice (PRL) ocenila je da se javna debata o ustavnim izmenama vodi na neodgovoran način koji zbunjuje narod, što potvrdjuju istraživanja po kojima više od 90 odsto gradjana ne razume o čemu treba da se izjasni 16. januara.

PRL je danas u saopštenju navela da i Srpska napredna stranka (SNS) i opozicija “izbegavaju da kažu da su ovakve izmene Ustava izborili sudije i tužioci”.

Stranka navodi da “odgovornost za ovu masovnu neinformisanost” snosi vlast, ali da ni opozicione organizacije ni delovi stručne javnosti ne pomažu da se konfuzija razbije.

“U sveopštoj predizbornoj histeriji, referendum o izmenama odredaba Ustava o pravosudju pretvorio se u referendum o Vučiću i/ili o EU integracijama. Čini se da je ovo bila i namera vlasti, koja je referendum raspisala manje od tri meseca pre predsedničkih, parlamentarnih i beogradskih izbora, a koja je nešto pre toga pokušala da proturi loše izmene Zakona o referendumu”, navodi se u saopštenju.

PRL je pozvala svoje simpatizere i glasače da se “u malo vremena koliko je preostalo do referenduma informišu o stavovima Društva sudija Srbije i Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije, te da donesu odluku o predloženim izmenama Ustava u stvarnom prostoru i vremenu, a ne o vlasti Aleksandra Vučića i o evrointegracijama”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x