Partizan zvanično pokrenuo akciju – navijači pomažu u plaćanju poreskog duga

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC)
Podelite vest

Košarkaški klub Partizan saopštio je danas da, na inicijativu više od 2.000 ljudi, počinje sa realizacijom plana za otplatu poreskog duga i pozvao simpatizere crno-belih da se, koliko mogu, uključe i pomognu klubu.

“Partizan ulazi u sprovođenje plana za otplatu poreskog duga. Glavnica sa pripadajućim kamatama iznosi oko sedam miliona evra, s tim da bi zakonskim otpisom 50 odsto kamate prilikom namirenja duga, ovaj iznos bio sveden na oko šest miliona evra”, navodi se u saopštenju Partizana.

Kako su naveli iz kluba, ovaj dug je “u velikoj meri nasleđen i uvećavan za pripadajuće kamate”.

“Na inicijativu više od 2.000 navijača, simpatizera i dobro situiranih prijatelja crno-belih iz zemlje i inostranstva, Partizan pokreće akciju ‘Jedan Partizan imamo’ za rešenje poslednjeg velikog finansijskog problema. Od 13. maja 2023. godine, klub ulazi u proceduru koja će dovesti do izmirenja poreskog duga”, navodi se.

Da bi se to dogodilo, kako se dodaje, potrebno je da se u prvoj tranši ovog leta uplati što je moguće veći iznos.

“Na taj način, smanjiće se potencijalna davanja u narednim godinama i samim tim će budžet kluba za tekuće poslovanje biti manje opterećen”, naveo je Partizan.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović je rekao je ideja navijača prihvaćenja, iako su postojale određene rezerve prema ovakvom načinu prikupljanja sredstava.

“Zbog toga, članovi Uprave kluba će biti među prvim donatorima i svi ćemo uplatiti određene iznose na namenske račune. Na taj način ćemo dati primer svima da verujemo u inicijativu navijača, njihovu ljubav i odanost koja nas krasi naš klub krz čitavu istoriju”, rekao je Mijailović.

“Pokazali smo ove sezone da nam je mesto u društvu najboljih gde želimo da se zadržimo još mnogo godina. Ova akcija nam može pomoći da taj cilj lakše ostvarimo”, poručio je prvi čovek crno-belih.

Iz Partizana su naveli da su već danas otvoreni namenski računi za donacije namenjene plaćanju poreskog duga i istakli da sva sredstva koja budu na ovim račinima neće niti moguće koristiti ni za šta drugo sem za namirenje poreskog duga.

“Donacije će transparentno biti rangirane po vrednosti uplate, a imena 1.992 uplatioca najvećih iznosa na namenske račune KK Partizan, biće ugravirana kao žig na parketu na kojem će klub igrati svoje domaće utakmice u sezoni 2023/24”, objašnjeno je iz kluba.

Svi donatori, moći će da svoje ime pronađu na sajtu partizan.basketball. Kako se dodaje, ako donator želi da ostane anoniman, potrebno je da to naznači prilikom uplate. Ova uplata će biti evidentirana i na sajtu partizan.basketball prikazana kao anonimna.

Iz Partizana su naveli da će svaki donator koji uplati 3.000 dinara i više u znak zahvalnosti od kluba dobiti posebne majice sa potpisima igrača i trenera Željka Obradovića. Takođe, svaki uplatilac iznosa od 3.000 dinara i više će dobiti gratis člansku kartu Partizana sa svim pripadajućim benefitima za kategoriju “Standard”.

“Na taj način, klub će se svojim dobrotvorima odužiti na originalan način. Takođe, najveći pojedinačni donator će zaslužiti i dobiti doživotno mesto u prvom redu, na počasnim mestima do parketa na kojem domaće utakmice igra Partizan. Ova stolica biće posebna i nosiće broj 1.992”, dodaje se u saopštenju.

Akcija će trajati od 19. aprila do 13. maja nakon čega će klub uplatiti prvu tranšu za namirenje poreskog duga i ući u proceduru za izmirenje poreskog duga, zaključuje se u saopštenju crno-belih.

Brojevi računa za uplate iz Srbije i inostranstva mogu se pronaći na sajtu https://kkpartizan.rs.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x