Pas koji je voleo ljude i koji je simbol napuštenih pasa, ali i Nišlija koji vole pse, dobio mural

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: privatna arhiva
Podelite vest

Meda je pas koji je ulepšao život stanara Rentgenove ulice u Nišu. O njemu su upravo oni brinuli, a on je ponosno i sa puno ljubavi živeo u ovoj ulici. Mural koji je dobio, prema rečima umetnice Natalije Dimitrijević koja ga je oslikala, predstavlja simbol svih napuštenih pasa.

“Ovo mi je definitivno omiljena akcija do sada, drago mi je što smo zajedno zabeležili Medu kao simbol uličnih pasa, i nadam se da će ovaj mural biti podsetnik svima koji ga vide u prolasku da je Niš grad koji voli pse, i prihvata ih kao ravnopravni deo društva!”- rekla je Natalija i zahvalila komšijama bez kojih dodaje ne bi mogla da oslika ovakav mural.

Medu su svi poznavali, tako da je ovoj mladoj umetnici oslikavanje murala bila omiljena akcija. Kada je čula za inicijativu stanara, odmah je poželela da ga oslika. Naravno, uradila je to besplatno, a oni su joj samo kupili boje.

“Medu je bio druželjubiv, igrao se sa decom, sa drugim psima, sa mačkama. Zato je Meda dobio i drugare. Na muralu sam zabeležila i pse koji su se sa njim družili”, kazala je Natalija.

Foto: privatna arhiva

 

Meda je bio pas koji je voleo ljude, voleo je i druge životinje, tako su ga komšije opisivale. Lutao je od Vrežine, boravio je i u parku Svetog Save i stigao do Rentgenove. Tamo je našao i dom i ljubav. Živeo je sa svojim komšijama pet godina i preminuo krajem prošle godine.

Možda će upravo u ovoj ulici u kojoj stanuju ljudi koji vole životinje i koja je zahvaljujući muralu postala simbol napuštenih pasa, utočište naći neki drugi pas, u Medinoj kućici koja je ostala kao još jedna uspomena na psa koji je voleo ljude.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x