Paunović (SPS): Banjska pokazatelj da se mora smanjiti represija prema Beogradu i Srbima na Kosovu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube KoSSev - Kosovo Sever Portal printscreen
Podelite vest

Poslanica Socijalističke partije Srbije (SPS) Snežana Paunović ocenila je danas da bi sukob Srba sa Kosova i tamošnje policije u selu Banjska trebalo da bude pokazatelj da se mora smanjiti represija i na stanovnike južne srpske pokrajine, ali i na zvanični Beograd.

“Reakcije bi mogle da ih iznenade, kao što smo svi bili iznenađeni ovom nedeljom. Vrlo su nepredvidive i biće vrlo opravdane. Ukoliko je težnja da ne dođe do eskalacije sukoba, morali bi da promene retoriku u odnosu na zvanični Beograd, Srbe na Kosovu i Metohiji, ali i u odnosu na Aljbina Kurtija”, kazala je Paunović za televiziju Prva.

Komentarišući zahtev koji je predsednik Srbije uputio zemljama Kvinte i Evropskoj uniji, da Kfor preuzme brigu o bezbednosti na severu Kosova, Paunović je ocenila da je “tragedija” što to mora da se traži.

“Rezolucija 1244 (Saveta bezbednosti UN) na koju se pozivaju, kaže da im je to primarni posao. Moja dilema je šta se sa njima tačno dogodilo u nedelju. Gde su tačno bili pripadnici Kfora da zaštite, pre svega stanovništvo Banjske, ali i ove ljude, pa da utvrde da li postoji krivica ili ne”, navela je poslanica SPS.

Paunović je rekla da bi Kfor morao da uzme svoju punu ulogu, zbog koje se i nalazi na Kosovu, ali je dodala da ne očekuje da će se to desiti.

Izrazila je nadu da će događaji iz Bajske dobiti svoj epilog u činjenicama, “a ne u pretpostavkama da se radi o teroristima ili kriminalnoj grupi”.

“Prosto, moraju da shvate da se radi o Srbima koji trpe njihov teror 25 godina. To negde mora da kulminira”, navela je Paunović.

U sukobu grupe Srba sa Kosova sa policijom u selu Banjska, ubijen je jedan albanski policajac i najmanje troje Srba.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x