Pešić želi motivisanu igru protiv Holandije na početku Evropskog prvenstva

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Nebojsa Parausic
Podelite vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je da ekipa poštuje svakog protivnika i da od svojih igrača očekuje da budu motivisani protiv Holandije u prvoj utakmici Grupe D na Evropskom prvenstvu.

“Spremili smo se večeras za utakmicu protiv Holandije, radili na taktičkim stvarima. Moramo da poštujemo svakog protivnika, od Holandije očekujemo rivala koji je spreman da se bori. Od svojih igrača očekujem da pokažu minimum motivacije onoj koju će imati naš rival. Idemo od utakmice do utakmice, u procesu smo gde moramo da radimo mnogo i koristimo meč protiv Holandije ne samo da vidimo gde smo, već da dalje napredujemo i podižemo formu”, rekao je Pešić, preneo je sajt Saveza.

Košarkaši Srbije igraju u petak od 21 čas u Pragu protiv Holandije, prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu.

“Bićemo spremni da damo najbolje. Holandija je veoma dobar tim u tranziciji, igraju jako u pojedinačnoj odbrani, imaju dobre promene sistema odbrani. Zato poštujemo našeg rivala, kao što ćemo i svakog narednog protivnika”, dodao je Pešić.

On je pomenuo i igrače koji nisu mogli da budu sa reprezentacijom, zbog broja igrača u ekipi ali i povreda.

“Meni je stvarno žao, jer kada sam preuzimao reprezentaciju imao sam želju da ponovo sarađujem sa Nemanjom Bjelicom, kao i sa Bogdanom Bogdanovićem. Posebno bih istakao, pošto imam iskustva u radu sa reprezentacijama Nemačke i Jugoslavije, igrači kojima smo se zahvalili su igrači koji su ostali do poslednjeg treninga. Već sam im rekao, ali moram i ovako da kažem – imam maksimalni respekt prema njima jer su pokazali da žele da budu deo reprezentacije na svaki način i na sve njih računamo”, naveo je.

Pešić je naveo da se centar Nikola Milutinov posle virusa oseća bolje i da bi u petak mogao da doputuje u Prag.

“Videćemo još. Bilo je dosta povreda i svega ostalog, sezona koju su naši igrači i ostali igrači drugih reprezentacija imali dovele su do toga da su mnogi odustali. Za sve igrače koji su bili reprezentativci u svojim zemljama i igrali prvenstva do kraja, ogromni su napori i sve stvari koje se dešavaju u smislu zdravlja i povreda nisu iznenađenje”, dodao je selektor.

Kapiten reprezentacije Srbije Vladimir Lučić rekao je da očekuje motivisanog protivnika, ali da njegova ekipa mora da počne turnir pobedom.

“Oni imaju svoje ambicije i snove. Naš cilj je da u turnir uđemo jako i pobedom otvorimo takmičenje. Ako se ne uđe sa pravim pristupom, ovakve utakmice mogu da budu opasne. Pogotovo kada je u pitanju grupna faza. Biće Holanđani jako motivisani i spremni da se nadmeću sa nama, pokazaćemo poštovanje prema njima, ali mi gledamo nas i želimo pobedu na startu”, naveo je Lučić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x