Petar Đurić tvrdi da mu je pretio Šapić

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapic Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Predsednik pokreta “Ćale ovo je za tebe” Petar Đurić saopštio je danas da mu je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić uputio uvrede i pretnje nakon njihovog susreta na parkingu sportsko-rekreativno-poslovnog centra “Milan Gale Muškatirović” u Beogradu.

“Pozdravio sam ga rečima ‘dobar dan gradonačelniče’, nakon toga usledile su uvrede i pretnje zbog mojih pređašnjih javnih političkih kritika”, naveo je Đurić u saopštenju.

On je naveo da je taj događaj prijavio policiji i da je sačinjena službena beleška sa njegovom izjavom, navodeći da je “sa razlogom skeptičan, ali da ostaje da se vidi da li će gradonačelnik snositi posledice za pretnje po njegovu fizičku bezbednost”.

“Odričan odgovor na ovo pitanje će samo produbiti jaz između osoba bliskih izvršnoj vlasti koje štiti sudska vlast i ostalih građana koji nemaju tu privilegiju”, ocenio je Đurić.

Dodao je da smatra da je bila njegova građanska odgovornost da takvu pretnju prijavi policiji i obavesti javnost, “imajući u vidu Šapićevu funkciju, bliskost sa izvršnom vlašću, kao i mnogo sličnih verbalnih i fizičkih napada na neistomišljenike vlasti”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x