Peticija podrške Dodiku

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/EV)
Podelite vest

U organizaciji infoportala “Fakti”, brojni akademski radnici i javne ličnosti iz Srbije i Republike Srpske potpisali su peticiju, kako se u njoj navodi, povodom pokušaja menjanja rezultata izbora za predsednika RS i pokušaja destabilizacije Republike Srpske.

“Peticiju upozorenje da niko ne sme da menja i poništava izborne rezultate, već je potpisalo 129 istaknutih ličnosti”, objavila je Radio-televizija RS (RTRS).

Peticiju su, između ostalih, potpisali francuski profesor geopolitike Aleksis Trud, akademici Јelena Guskova i Darko Tanasković, bivši ministri spoljnih poslova SRЈ Vladislav Јovanović i Živadin Јovanović.

Peticiju su potpisali i reditelji Emir Kusturica i Predrag Gaga Antonijević, producent Maksut Maksa Ćatović, glumac Vuk Kostić, književnici Slobodan Vladušić i Vladimir Kecmanović.

Među potpisnicima su istoričari Miloš Ković, Aleksandar Raković i Čedomir Antić, profesori Bogoljub Šijaković, Slobodan Antonić, Milomir Stepić, Miloš Јovanović, Srđa Trifković, Časlav Koprivica, Srđan Perišić, publicisti Aleksandar Pavić, Djorđe Vukadinović, Zoran Ćirjaković, Dragomir Anđelković, novinari Ljiljana Bogdanović i Siniša Ljepojević.

Među potpisinicima peticije su gotovo svi ambasadori BiH iz RS, koje je imenovao upravo Dodik, više lekara, među kojima je i Vlado Djajić, predsednik banjalučkog SNSD-a, kao i Alen Šeranić, ministar zdravlja RS (SNSD).

“Mi, dole potpisani, vođeni ljubavlju prema Republici Srpskoj i svim njenim građanima, svojim ugledom i rečju dajemo javnu podršku novoizabranom predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, pobedniku na izborima od 2. oktobra”, navedeno je u peticiji.

Potpisnici peticije osudili su, kako si naveli, “pokušaje zloupotreba i nezakonitih postupanja Centralne izborne komisije BiH, kao i podršku takvim radnjama od pojedinih međunarodnih aktera u BiH, s ciljem da se neupitna pobeda Milorada Dodika ospori i time uvede Republika Srpska i srpski narod u stanje političke i ekonomske nestabilnosti”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x