Peticija podrške Dodiku

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/EV)

U organizaciji infoportala “Fakti”, brojni akademski radnici i javne ličnosti iz Srbije i Republike Srpske potpisali su peticiju, kako se u njoj navodi, povodom pokušaja menjanja rezultata izbora za predsednika RS i pokušaja destabilizacije Republike Srpske.

“Peticiju upozorenje da niko ne sme da menja i poništava izborne rezultate, već je potpisalo 129 istaknutih ličnosti”, objavila je Radio-televizija RS (RTRS).

Peticiju su, između ostalih, potpisali francuski profesor geopolitike Aleksis Trud, akademici Jelena Guskova i Darko Tanasković, bivši ministri spoljnih poslova SRJ Vladislav Jovanović i Živadin Jovanović.

Peticiju su potpisali i reditelji Emir Kusturica i Predrag Gaga Antonijević, producent Maksut Maksa Ćatović, glumac Vuk Kostić, književnici Slobodan Vladušić i Vladimir Kecmanović.

Među potpisnicima su istoričari Miloš Ković, Aleksandar Raković i Čedomir Antić, profesori Bogoljub Šijaković, Slobodan Antonić, Milomir Stepić, Miloš Jovanović, Srđa Trifković, Časlav Koprivica, Srđan Perišić, publicisti Aleksandar Pavić, Djorđe Vukadinović, Zoran Ćirjaković, Dragomir Anđelković, novinari Ljiljana Bogdanović i Siniša Ljepojević.

Među potpisinicima peticije su gotovo svi ambasadori BiH iz RS, koje je imenovao upravo Dodik, više lekara, među kojima je i Vlado Djajić, predsednik banjalučkog SNSD-a, kao i Alen Šeranić, ministar zdravlja RS (SNSD).

“Mi, dole potpisani, vođeni ljubavlju prema Republici Srpskoj i svim njenim građanima, svojim ugledom i rečju dajemo javnu podršku novoizabranom predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, pobedniku na izborima od 2. oktobra”, navedeno je u peticiji.

Potpisnici peticije osudili su, kako si naveli, “pokušaje zloupotreba i nezakonitih postupanja Centralne izborne komisije BiH, kao i podršku takvim radnjama od pojedinih međunarodnih aktera u BiH, s ciljem da se neupitna pobeda Milorada Dodika ospori i time uvede Republika Srpska i srpski narod u stanje političke i ekonomske nestabilnosti”.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x