Petković: Prošlo je 19 godina od pogroma nad srpskim narodom, odgovorni za zločin nisu kaženjeni

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Petar Petković; Foto: Kancelarija za KiM Vlade R.Srbije
Podelite vest

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je prošlo 19 godina od martovskog pogroma nad srpskim narodom na Кosovu i Metohiji, odgovorni za zločine nisu kažnjeni, a politička i društvena atmosfera iz koje je ovaj strašan događaj proistekao i dalje prisutna.

Petković je u saopštenju ocenio da su “šovinizam i mržnja do danas ideološka konstanta u Prištini”.

“Ova i buduće generacije imaju obavezu da neguju sećanje na žrtve i da ne zaborave činjenicu da je bilo planirano da naš narod i sve što svedoči o njegovom viševekovnom trajanju na prostoru Кosova i Metohije budu doslovno obrisani za nekoliko dana u masovnom talasu nasilja”, naveo je Petković.

Ocenio je da se političari u Prištini i “danas nadmeću ko će glasnije i vatrenije da mrzi Srbiju i Srbe”, i to se, kazao je, svakodnevno vidi u brojnim napadima na Srbe i prepoznaje u paničnom strahu Prištine od Zajednice srpskih opština.

“Srpski narod se, u skladu sa svojim teškim istorijskim iskustvom, čuva od ponavljanja stradanja i nacionalnih golgota, ali je u isto vreme okrenut budućnosti i traženju čvrstih osnova za skladan suživot i saradnju sa svim narodima sa kojima deli balkanske prostore, uz očuvanje naših vitalnih državnih i nacionalnih interesa”, izjavio je Petković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x