Petkoviću po četvrti put onemogućeno da poseti Kosmet

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je da su vlasti privremenih institucija u Prištini danas zabranile direktoru te kancelarije Petru Petkoviću da poseti pokrajinu i prisustvuje sutrašnjoj ktitorskoj slavi manastira Visoki Dečani.

Pored ovoga, Petković je tokom dvodnevne posete Kosmetu 24. i 25. novembra trebalo da obiđe i više socijalno ugroženih i povratničkih srpskih porodica i uruči im preko potrebnu pomoć.

Međutim, kako se navodi, nijedna zabrana neće sprečiti zvanični Beograd da nastavi da pomaže naš narod i ulaže u srpske sredine i to Aljbin Kurti nikada neće moći da spreči.

Ovo je već četvrti put da vlasti u Prištini onemogućavaju direktoru Kancelarije da poseti pokrajinu. Zato se postavlja pitanje da li su međunarodni faktori uopšte spremni da zauzdaju Kurtija u njegovom rušilačkom pohodu na sve tekovine Briselskog sporazuma i drugih dogovora postignutih u Briselu tokom procesa dijaloga.

Sa svakim novim potezom koji povuče, Kurti nas udaljava od dijaloga i procesa normalizacije odnosa i ovakvim zabranama direktno krši sve sporazume o slobodi kretanja i zvaničnim posetama, pored svih ostalih dogovora koje ne poštuje.

O najnovijoj zabrani obavestićemo sve međunarodne faktore, kao i posrednika u dijalogu Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, koji danas boravi u poseti Beogradu.

Pitanje je kako je to dozvoljeno Kurtiju da pravi “Veliku Albaniju”, a nije dozvoljeno zvaničnim predstavnicima Beograda da posete svoj narod i svoje svetinje na Kosmetu.

Na koji način ovakve zabrane doprinose normalizaciji odnosa, pogotovu imajući u vidu da je poseta najavljena u skladu sa sporazumom o zvaničnim posetama i na vreme, navodi se u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x