Specijaliteti u Etno krčmama Lukovske i Prolom Banje

Pita rednica, teletina i jagnjetina ispod sača, domaća lepinja iz crepulje…ko može da odoli?

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Lukovska Banja
Podelite vest

Pita rednica, teletina i jagnjetina ispod sača, domaće lepinje iz crepulje kao i “Prolom HBH pivo” samo su neki od specijaliteta u kojima možete da uživate ako posetite neku od Etno krčmi u Prolom ili Lukovskoj Banji. Sve vrvi od boja, ukusa i mirisa a Vama ostaje samo da se prepustute uživanju, poručuju ovi vrsni domaćini.

Sve što možete da probate u Etno krčmama ovih nadaleko čuvenih banja teško je opisati rečima, jer svo umeće ljubaznih ugostitelja morate da proverite. Kažu da su nepogrešivi kada je u pitanju odabir mesa, mlečnih proizvoda i druge ponude uz vrhunsku uslugu.

Da posete Etno krčme u Prolom i Lukovskoj Banji pozvani su svi oni koji vole da dobro pojedu i popiju, a da u tome zaista uživaju. Svaka Etno krčma nudi gostima kvalitetnu domaću hranu i piće, sve to u etno ambijentu koji obiluje prirodnim lepotama, donosi preko potreban mir i odmara dušu. Stabla jove i vrbe kraj Prolomske reke u ovim letnjim mesecima čine takav hlad da vrele temperature ni na trenutak nećete osetiti.

Svakodnevno na meniju su : Pita rednica, teletina i jagnjetina ispod sača, domaće lepinje iz crepulje kao i “Prolom HBH pivo”, domaći sir i kajmak, paprika u pavlaci, pasulj, domaća lepinja, svinjska i goveđa pečenica, projarice, „svadbarski“  kupus, domaći sitni kolači…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lukovska Banja (@lukovskabanja)

Ako Vas i zabrine količina hrane koju ste tako slasno pojeli, ponuda Prolom i Lukovske Banje za odmor i rekreaciju rešiće svaki višak kalorija.

Prolom Banja

U skrovitim predelima šumovitog Radana upoznajte Prolom Banju – mesto izvora jedinstvene Prolom vode i sunčani kutak gde pluća dublje dišu, a srce se jače smeje.

Kompleks hotela Radan predstavlja susret hedonizma i zdravlja, kroz programe lečenja zasnovane na lekovitoj Prolom vodi i sadržaje našeg wellness centra, ili bazene na otvorenom – domaće more u zelenom ambijentu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prolom Banja (@prolombanja)

Okolina Prolom Banje je riznica prirodnih atrakcija i kulturnog blaga, Đavolja Varoš je u neposrednoj blizini, a gastronomski užitak je u staroj srpskoj kući kraj Prolomske reke.

Zdravlje se budi snagom prirode u Prolom Banji.

Lukovska Banja

Najviša banja Srbije – Lukovska Banja, smeštena je na 681 m nadmorske visine, u šumovitoj kotlini istočnih padina Kopaonika.

Posebnom je čini obilje termomineralnih izvora i dejstvo sva četiri prirodna faktora: vode, klime, blata i gasa.

Uzeli smo najfinije od prirode i objedinili u ponudi tri hotela: Bela Jela, Jelak i Kopaonik, kroz savremene medicinske i wellness sadržaje.

Jednako bogata u pogledu prirodnih i kulturno-istorijskih potencijala, ponosno nosi epitet kraljevske banje. Svoje mesto pod suncem možete potražiti u slasnim specijalitetima ispod sača ili omiljenom pogledu sa vidikovca, bazenima ili dugim šetnjama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lukovska Banja (@lukovskabanja)

Dobro došli na zdravu stranu Srbije, volite sebe i čuvajte svoje najbliže onako kako najbolje znate – ponudite im zdravlje i užitak kakav će pamtiti.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x