Pobeda Đokovića, poraz Kecmanovića na startu Ju Es opena

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Beta/AP Photo/Aaron Favila
Podelite vest

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je pobedio 84. igrača sveta Francuza Aleksandra Milera posle tri seta, 6:0, 6:2, 6:3 i obezbedio povratak na prvo mesto ATP liste.

Đoković je pobedio posle sat i 36 minuta.

On je osam puta oduzeo servis Mileru, koji je napravio jedan brejk.

Srpski teniser je pobedom u prvom kolu poslednjeg grend slem turnira u sezoni obezbedio povratak na prvo mesto svetske rang-liste i preuzeće čelnu poziciju od Španca Karlosa Alkarasa prvi put kada nova ATP lista bude objavljena, 11. septembra.

Đoković je na listi objavljenoj u ponedeljak zaostajao 20 bodova, ali na Ju Es openu ne brani nijedan bod pošto prošle godine nije igrao jer nije vakcinisan protiv korona virusa što je bio uslov za ulazak u SAD, dok Alkaras brani titulu.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv Španca Bernabea Sapate Miraljesa.

Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u drugo kolo Ju Es opena, pošto je izgubio od 74. igrača sveta Peruanca Huana Pablja Variljasa sa 6:1, 5:7, 5:7, 4:6.

Kecmanović, 46. teniser sveta, izgubio je posle tri sata i 14 minuta.

Srpski teniser lako je dobio prvi set uz tri brejka. Variljas je posle toga zaigra bolje, u naredna tri seta šest puta je oduzeo servis Kecmanoviću i plasirao se u drugo kolo.

Njegov protivnik biće Amerikanac Tejlor Fric.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x