Počela sanacija železničkog „Hanskog tunela“ kod Vladičinog Hana

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Infrastruktura železnice Srbije
Podelite vest

Sanacija železničkog „Hanskog tunela“ blizu Vladičinog Hana, na pruzi Niš – Preševo, počela  je pre tri dana.

Sanacijom su obuhvaćeni hitni radovi na ulaznom portalu i delu Hanskog tunela sa ciljem očuvanja bezbednosti železničkog saobraćaja u tunelu, a obuhvataju izradu i ugradnju dodatnih remena.

Biće saniran ulazni portal u tunel u dužini od dvanaest metara, dok će se u delu tunela ugraditi armaturna mreža i uraditi montaža čeličnih remena, preko kojih će biti naneta betonska obloga i osigurana ankerima.

Rok za izvođenje radova je 35 dana, a radove izvodi firma „UGC“, u saradnji sa firmom „Pro-inženjering“, obe iz Beograda. Vrednost posla je nešto manje od šest i po miliona dinara.

Foto: Infrastruktura železnice Srbije

Radovi će se počev od 24. februara odvijati svakodnevno u uslovima potpune obustave železničkog saobraćaja od 9 do 18 sati.

Na pruzi Niš – Preševo nema putničkih vozova, već se odvija samo teretni železnički saobraćaj. Putnički železnički saobraćaj na ovoj pruzi obustavljen je sredinom oktobra prošle godine, zbog radova na rekonstrukciji pruge Niš – Brestovac.

„Hanski tunel“ dugačak je 402 metra i nalazi se između železničkih stanica Momin kamen i Vladičin Han, na međunarodnoj pruzi Niš – Preševo.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x