Počinje dvodnevni Rockam Dorćol Festival

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Drugi Rockam Dorćol festival organizovan je u petak i subotu, 7. i 8. oktobra. Grupa M.O.R.T. nastupa prvi put u Srbiji posle tri godine, Nikola Vranjković prvi put u višedecenijskoj karijeri osvaja Dorćol Platz, a i ostali bendovi združeni iz čitavog regiona planiraju da naprave šou za pamćenje.

7. OKTOBAR
18.00 – BALKANROCK SESSIONS promocija
20.15 – VRPCA (Crna Gora)
21.30 – SHARKS, SNAKES & PLANES
22.45 – M.O.R.T. (Hrvatska)

8. OKTOBAR

20.00 – SMENA 8
21.00 – NIKOLA VRANJKOVIĆ

Ulaznica za petak, 7. oktobar, košta 1.000 dinara / 1.300 dinara na ulazu, na veče koncerta. Za subotu, 8. oktobar 1.300 dinara je cena ulaznice u pretprodajni, odnosno 1.700 dinara na ulazu. Dostupan je i komplet ulaznica za oba dana 2.000 dinara.

Muzički portal Balkanrock je od prošle godine, na svom YouTube kanalu i streaming platformama, pokrenuo Balkanrock Sessions. Svojevrsna kombinacija živog nastupa muzičkog sastava i njihovog odgovora na nesvakidašnja pitanja jeste Balkanrock Sessions, upakovan u muzičku, polučasovnu web emisiju koja se emituje svakog drugog ponedeljka na Balkanrock Sessions YouTube kanalu.

Kroz Balkanrock Sessions portal Balkanrock želi da promoviše autorsko stvaralaštvo u muzici, unapredi i proširi trenutnu ponudu online koncerata u regionu, osnaži mlade bendove, publici pruži najbolji mogući užitak i informiše je o alternativnoj sceni na ovim prostorima.

Tokom prve dve sezone nastupalo je više od 15 izvođača iz Srbije, Hrvatske, Severne Makedonije, čak Velike Britanije. Odsvirali su više od 100 pesama i podelili su sa gledaocima i gledateljkama zanimljive priče iz svojih karijera.

Nakon inicijalne, prve sezone, veoma uspešne druge, početak treće sezone pokazao je značajno veću zainteresovanost publike za web-emisiju Balkanrock Sessions, što je rezultat uspešno postavljenih osnova tokom prve dve sezone, te rasta i razvoja produkcije Sessionsa. Time se u digitalnim medijima muzička web-emisija Balkanrock Sessions pozicionirala kao format za kojim postoji značajna potražnja.

Zašto je ovakav format promovisanja kulturnih sadržaja važan, između ostalog, ekipa koja sprovodi Balkanrock Sessions predstaviće u Dorćol Platzu, 7. oktobra od 18h.

“Na samom startu novog Rockam Dorćol festivala gledaćemo i slušati, promatrati i razmatrati sve ono što je ovaj deo Balkanrock tima do sada postigao”, poručuju organizatori.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x