POKS: Diplomatska misija predsednika u Francuskoj doživela fijasko

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenio je danas da je diplomatska misija predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Parizu doživela fijasko i da su svi sklopljeni sporazumi sa Francuskom obični kreditni aranžmani koji će dodatno zadužiti “već prezaduženu državu”.

“Diplomatska misija predsednika u Francuskoj je doživela fijasko jer je odande vrlo jasno poručeno da će lažna država Republika Kosovo ući u Savet Evrope i da je jedan od prioriteta rasvetlјavanje slučaja Banjska i hapšenje Srba”, naveo je u saopštenju predsednik POKS-a Vojislav Mihailović.

On je ocenio da je Vučić pokušao da u Parizu nađe novog političkog mentora jer ga je u Nemačkoj izgubio.

“Novcem građana želi da kupi privrženost Emanuela Makrona i zbog toga je Francuzima ponudi vrlo isplative za njih poslovne aranžmane i projekte, poput izgradnje metroa i nuklearne elektrane koje su inače i zakonom zabranjene u Srbiji”, dodao je Mihailović.

 

“Krediti za francuske avione vredni deset milijardi evra i pored trenutnog spolјnog duga koji je enorman, su jasna poruka našim saveznicima Rusima da se Srbija okreće NATO jer nabavlјa tehniku iz njihove vojne industrije. To ni malo nije mudro u vreme kada se od Rusije očekuje da blokira ponovne pokušaje da se Srbi kroz odluke UN prikažu kao genocidni narod”, dodao je Mihailović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x