POKS: Koalicija NADA neće ići na konsultacije kod predsednika Srbije oko formiranja Vlade

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) koji sa Novom Demokratskom strankom Srbije (Nova DSS) čini koaliciju NADA saopštio je danas da ta koalicija neće ići na konsultacije kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića oko formiranja nove Vlade.

Predsednik POKS-a Vojislav Mihailović ocenio je u pisanoj izjavi da Vučić sve “zamajava” i pravi farsu od konsultacija kao što, kako je naveo, od svega u državi pravi farsu.

Dodao je da Vučić drži konsultacije, dok svi vrlo dobro znaju da se već zna i ko će biti premijer, kao i ceo sastav Vlade. “Pro forme zove izborne liste na razgovore jer tako piše u Ustavu i zakonu, ali u istim pravnim aktima piše i da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, pa to ignoriše i primenjuje protivustavni francusko-nemački sporazum”, izjavio Mihailović.

On je kazao i da ne vide efekat razgovora sa čovekom koji krši Ustav na svakom koraku, “od primene protivustavnog nemačko-francuskog sporazuma, pa do kršenja ovlašćenja koje predsednik Srbije ima”.

Prema njegovim rečima, Vučić u isto vreme poziva na razgovor, dok otima odbornike drugih stranaka, prekraja izbornu volju građana, hapsi studente koji protestuju, guši medije za opoziciju i čini sve da Srbiju pretvori u klasičnu diktaturu.

“Njegove namere nisu iskrene, to je pokazao nebrojano puta i zato nećemo da mu budemo kroz ove razgovore dekor koji služi za prikrivanje njegove diktature”, dodao je Mihajlović.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x