POKS: Nove beogradske izbore održati u junu, zajedno sa lokalnim izborima u ostalim sredinama

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenio je danas da bi zbog “brojnih dokaza o izbornim neregularnostima” ali i zbog “uštede sredstava”, novi lokalni izbori u Beogradu trebalo da budu održani u junu, zajedno sa lokalnim izborima u onim gradovima i opštinama u kojima se nije glasalo 17. decembra.

Predsednik POKS Vojislav Mihailović ocenio je da do tada birački spiskovi “moraju biti pročišćeni od lažnih glasača” jer bez toga, kako je dodao, opozicija ne treba da dozvoli održavanje izbora.

“Beogradu nisu potrebne ni napetost zbog izbornih nepravilnosti, niti kršenje volje birača, te je neophodno omogućiti građanima da se ponovo izjasne, ali bez pritisaka i po fer i demokratskim principima”, naveo je Mihailović a preneo POKS.

Ocenio je da su političke okolnosti “znatno drugačije u odnosu na one u kojima su građani glasali u decembru” i da je i to razlog za ponavljanje izbora.

“Priznavanje međunarodnih registarskih tablica tzv. ‘Republike Kosovo’, povratak u igru rudnika litijuma Rio Tinta i kriza zbog kršenja izbornih zakona upravo na beogradskim izborima su uticali na dodatni pad rejtinga vladajuće stranke, što će se na lokalnim izborima i pokazati”, naveo je Mihailović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x