POKS: Odbijanjem poziva BRIKS, Vučić skinuo poslednju masku lažnog patriotizma

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenio je danas da je odbijanjem poziva da Srbija u svojstvu posmatrača prisustvuje narednoj sednici ekonomskog saveza BRIKS, predsednik Aleksandar Vučić “skinuo poslednju masku lažnog patriotizma”.

Predsednik POKS Vojislav Mihailović ocenio je da su u BRIKS-u “rastuće ekonomije sveta koje su prijateljski raspoložene prema Srbiji” i da bi jačanje saveza sa njima do punopravnog članstva bio “razuman cilj svake patriotske vlasti, a ne evrointegracije koje će se završiti uslovom za priznanje lažne države Republike Кosovo”.

“Umesto zaštite srpske ekonomije i celovitosti zemlje, vlast odabira put za koji se zna da osim i de jure priznanja tzv. Kosova, sledi i oduzimanje nadležnosti Republici Srpskoj i pretvaranje Srbije u pravnu i duhovnu koloniju i deponiju EU. Ovakvom izjavom predsednik Srbije je skinuo i poslednju masku lažnog patriotizma koju su nosili on, SNS i njihovi politički sateliti”, naveo je Mihailović a preneo POKS.

BRIKS je ekonomski savez čije su zemlje osnivači Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne misli da je sada trenutak da se Srbija pridružuje BRIKS-u

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x