POKS: Za SAD je prihvatljivo Kosovo bez Srba

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube BALKAN INFO - Zvanični kanal video printscreen
Podelite vest

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) osudio je danas izjavu specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara da će SAD prihvatiti rezultate izbora na Kosovu koje Srbi bojkotuju.

Lider POKS Vojislav Mihailović u saopštenju je naveo da izjava Eskobara potvrđuje da su za Stejt department prihvatljive kosovske institucije bez ijednog političkog predstavnika Srba.

“To je u političkom smislu poruka da je i Kosovo bez Srba prihvatljivo za SAD. To je i slika onoga čemu se Srbi mogu nadati bude li francusko-nemački sporazum sproveden u delo”, rekao je Mihailović.

On je upitao, ukoliko SAD i NATO ne mogu da obezbede političku sigurnost Srbima na Kosovu i Metohiji – kako će im tek obezbediti ličnu bezbednost.

“Bude li sporazum iz februara primenjen, jedino će Vlada Kosova, SAD i NATO odgovarati za bezbednost Srba. Država Srbija ne sme ni po koju cenu da ostavi Srbe na Kosovu na cedilu i odustane od njih. Sve aktivnosti na primeni sporazuma i poštovanju obaveza koje su preuzete na moraju odmah biti zaustavljene, a protivustavni sporazum odbačen u Skupštini”, dodao je Mihailović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x