Policajka Petrović: Tek kad sam puštena iz pritvora shvatila sam kakvu podršku imam u javnosti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen VREME
Podelite vest

Policajka Katarina Petrović iz Valjeva izjavila je da je postala svesna podrške koja joj je pružena u javnosti tek nakon što je puštena iz pritvora u kojem je bila zato što je obelodanila informacije o okolnostima saobraćajne nezgode koju je izazvao kum predsednika Srbije.

“Zahvaljujem svim građanima Srbije, mojim sugrađanima iz Valjeva, kolegama iz policije i medijima, na podršci koju mi pružaju”, rekla je Petrović za NIN i dodala da po savetu advokata neće komentarisati postupak koji je pokrenut protiv nje.

Katarini Petrović određen je pritvor pošto je potpredsednici Stranke slobode i pravde Mariniki Tepić dostavila izveštaj da je Nikola Petrović, kum predsednika države Aleksandra Vučića, pod dejstvom kokaina i alkohola izazvao saobraćajni udes u kojem su povređene dve žene.

Prvobitno su Petrović teretili za zloupotrebu službenog položaja zbog dostavljanja izveštaja saobraćajne policije, zatim umesto toga, za krivično delo iz Zakona o tajnosti podataka.

Njen advokat Branko Ivković ocenio je da su se ljudi oslobodili straha i dodao da Petrović svakodnevno dobija podršku sugrađana.

“Ne bi postupak dobio takve obrise i naravno da nikom ne bi palo na pamet da nekog tereti krivično za ovo delo, a kamoli da odredi pritvor da se u izvaštaju ne pominje ime Nikole Petrovića”, istakao je Ivković.

Nekadašnja predsednica Vrhovnog suda Vida Petrović Škero istakla je da je u slučaju policajke Petrović jasno da nije počinila krivično delo, ni staro ni novo, i da je reč o zloupotrebi.

“Postupci protiv policajke Petrović, kao i Aleksandra Obradovića predstavljaju i urušavanje pravosuđa. Odmah im se određuje pritvor bez ijednog pravnog razloga. Naravno da se tako gubi poverenje u u pravosuđe”, naglasila je Škero.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x