Policija u Pečuju: Krijumčar iz Srbije izazvao saobraćajnu nesreću u Mađarskoj

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija, Foto: Uprava carina Republike Srbije
Podelite vest

Krijumčar iz Srbije (27) koji je u automobilu prevozio 13 ilegalnih migranata, izazvao je saobraćajnu nesreću i sudario se sa dva vozila na železničkom prelazu u Mađarskoj.

Na osnovu informacija Pečujskog odeljenja policije za vanredne situacije, policija je juče na periferiji Heđešhaloma, preduzela mere protiv vozača automobila austrijskih tablica i stranih državljana koje je prevozio.

Pre nego što je zaustavljen, automobil je zaobišao kolonu automobila na železničkom prelazu uprkos postavljenom znaku zabrane, pri čemu je naleteo na dva putnička automobila.

U udesu nije bilo povređenih.

Policija je u automobilu srpskog vozača zatekla 13 migranata, za koje je rečeno da su državljani Avganistana, a koji nisu mogli da dokažu svoj identitet i nisu imali dozvolu za legalan boravak u Mađarskoj.

Kako je navedeno, migranti se nakon saslušanja vraćaju nazad do privremene bezbednosne granice, u skladu s mađarskim zakonima.

Protiv vozača biće pokrenut postupak zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovina ljudima.

U Mađarskoj je za krivično delo trgovina ljudima zaprećena kazna od godine do pet godina u tzv. osnovnom slučaju, a u klasifikovanom slučaju od pet do 15 godina.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x