Poništen doktorat ministra finansija Siniše Malog, PSG traži njegovu ostavku

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Siniša Mali Foto: Beta
Podelite vest

Senat Univerziteta u Beogradu poništio je danas zbog plagiranja doktorat ministra finansija Siniše Malog, koji je on stekao 2013. godine na Fakultetu organizacionih nauka.

Odbor za profesionalnu etiku ranije je utvrdio neakademsko ponašanje ministra Malog prilikom izrade doktorata, a Senat je i današnju odluku doneo na osnovu toga. Senat je odluku usvojio jednoglasno.

Istu odluku Senat je usvojio i 2019. godine, ali se Mali žalio na poništavanje doktorske disertacije Upravnom sudu, pa se Senat danas ponovo izjašnjavao o tom pitanju.

Upravni sud poništio je odluku Senata iz 2019. godine sa obrazloženjem da je došlo do proceduralne greške.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić izjavio je da se Univerzitet, bez eventualne sudske odluke, više neće baviti pitanjem doktorata ministra finansija Siniše Malog.

“Više time ne želimo da se bavimo. A bavićemo se isključivo ako sudskom odlukom budemo primorani”, izjavio je Đokić novinarima nakon sednice Saveta BU u Rektoratu.

On je rekao da verovatno postoji mogućnost da se Siniša Mali žali i na današnju odluku Upravnom sudu.

Pokret slobodnih gradjana (PSG) ocenio je da ministar finansija Siniša Mali treba da podnese ostavku jer mu je beogradski Univerzitet poništio doktorat.

“Smatramo da je potrebno ostaviti 24 sata Siniši Malom da pokaže da poseduje savest i sam podnese ostavku, a ukoliko se to ne desi zahtevaćemo od predsednice Vlade Ane Brnabić da ga po hitnom postupku smeni sa te pozicije”, naveo je PSG u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x