Ponoš: Ja sam Srbin iz Krajine, hrvatsko državljanstvo imam po rođenju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO)
Podelite vest

Kandidat ujedinjene opozicije za predsednika Srbije Zdravko Ponoš izjavio je da hrvatsko državljanstvo nije nešto što su on i stotine hiljada Srba rodjenih u Hrvatskoj trebali da traže već,  kako je naveo, jednostavno imaju po svom rodjenju.

“Ja sam Srbin iz Krajine, rodjen sam u Kninu. Proveo sam detinjstvo i odrastao u selu Golubić pored Knina. To je selo čiji nekadašnji meštani imaju državljanstvo Hrvatske. Za sve nas, nekoliko stotina hiljada Srba rodjenih u Hrvatskoj, hrvatsko državljanstvo nije nešto što smo mi trebali da tražimo već nešto što jednostavno imamo po svom rodjenju”, naveo je Ponoš za današnje izdanje lista Nova.

Bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije odbacio je navode predstavnika vlasti da je “NATO general”.

“Školovao sam se u našoj zemlji i van nje. Neke od zemalja u kojima sam se školovao su bile NATO zemlje. Dosta sam radio na uspostavljanju medjunarodne vojne saradnje, ne samo kroz program Partnerstvo za mir i na multilateralnom planu, već i bilateralno sa mnogim zemljama. Neke od njih su bile u NATO ali sam dosta uradio i na uspostavljanju vojne saradnje sa Rusijom i Kinom i ponosan sam na to”, naveo je Ponoš.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x