Ponoš: Opozicija imala ozbiljne probleme u kontroli izbora

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto. FB Zdravko Ponoš
Podelite vest

Predsednički kandidat na aprilskim izborima Zdravko Ponoš ocenio je da su kompletna dešavanja u opoziciji nakon izbora na neki način izneverila birače, ali da je najozbiljniji problem bila kontrola izbora.

Ponoš je za TV Insajder rekao da je, prema informacijama koje je dobio, “sistem prikupljanja glasova pukao i da je stvar u tehnici i softveru”.

“Na taj izborni dan opozicija, ili bar ova kolona (Ujedinjeni za pobedu Srbije), je imala ozbiljnih problema u kontroli izbora, u prepoznavanju ili brojanju onoga što je nekakav uzorak koji je jedna uobičajena stvar koja se radi na izborima, da bi već dva sata po zatvaranju birališta imali nekakav utisak dosta egzaktan o tome šta je postignuto”, rekao je Ponoš.

Na pitanje da li je zbog toga opozicija kasno izašla pred građane u izbornoj noći, Ponoš je rekao da je to najverovatnije razlog, jer “nisu imali sa čime da izađu”.

“Koja to brojka da se saopšti? Kao što ste videli, mi to veče nismo ni baratali sa nekim svojim brojkama. Slaba je meni uteha što ja nisam imao nikakvu svoju operativu koja je meni polagala račune, imali smo zajedničku”, rekao je on.

Naglasio je i da te brojke ni naknadno nisu ustanovljene i da opozicija ne bi imala argumente da se žali na bilo koji rezultat koji bi vlast predstavila, kao i da je to jedan od razloga zbog čega opozicioni glasači “zaslužuju izvinjenje i razumevanje za njihovu rezigniranost”.

Ocenio je i da zbog svega toga opozicija nije spremna za neke nove, brze izbore, govoreći o potencijalnim novim izborima za Skupštinu grada Beograda.

Ponoš je kazao i da bi, ukoliko na vreme formira novu političku organizaciju, ona morala da izađe na te izbore.

“To su za sada još uvek razgovori sa ljudima, to možemo da obznanimo sutra, možemo za još neko vreme. Izgledno je da to uradimo pre godišnjih odmora”, rekao je Ponoš.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x