Ponoš: Vlast omogućila organizovanom kriminalu da lagodno radi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube N1 printscreen
Podelite vest

Lider stranke Srbija centar Zdravko Ponoš izjavio je danas da srpska vlast regularne snage bezbednosti ne koristi za državnu bezbednost, već da omoguće da organizovani kriminal lagodno radi svoj posao, a onda taj kriminal pruža usluge ovoj vlasti, uključujući i krađu izbora.

On je na TV Nova rekao da je organizovani kriminal u Srbiji “samofinansirajući”.

“Kriminal sam sebi pravi pare, a vlast mu omogućuje da to radi nesmetano, bez obzira da li govorimo o drogi, oružju ili pokradenim kolima, ili bilo čemu. Taj organizovani kriminal onda učestvuje ne samo u Banjskoj i sličnim scenarijima, već i u organizaciji izbora, jer izbori su bili kriminalna radnja. Tu je država omogućila i stvorila ambijent da neko može da odradi stvar na terenu i onda ste imali kriminalne strukture kojei rukovode i operacijom u Areni”, rekao je Ponoš i ponovio da su decembarski izbori pokradeni.

Istakao je da Srpska napredna stranka nema legitimitet da formira vlast u Beogradu jer neće biti prihvaćena ni od opozicije ni od građana niti od sveta.

Važno je, kazao je Ponoš, i da više javnosti ne može da se “prodaje” priča o doktoru Branimiru Nestoroviću jer je jasno da je on novi produkt države poput Vojislava Šešelja ili “Milice Zavetnice”.

Komentarišući zahteve najvijača “Crvene zvezde” koja traži od države da zaustavi iseljavanje ljudi sa Kosova i Metohije, Ponoš je rekao da bi neke od navijačkih vođa mogle da zahteve “kažu svom šefu direktno” i ne moraju to da rade na tribinama.

Kada je reč o spoljnoj politici i najnovijoj podršci Mađarske Srbiji, predsednik Srbija centra kaže da je ta podrška dobrodšla, ali da ona pre svega dolazi zbog toga što su “Beogradu i Budimpešti spojeni novčanici”, odnosno da proističe iz ličnih poslovnih oodnosa dva lidera.

Komentarišući najave da će ambasador Srbije u SAD Marko Đurić biti novi šef diplomatije, te pohvale koje su na njegov rad uputili američki zvaninici, Ponoš je rekao da Amerika možda ima razloge da bude zahvalna Đuriću, ali da Srbija nema razloga za to.

Ponoš je ponovio koji su sve ustupci učinjeni na Kosovu za vreme ovo vlasti i ocenio da je i na poslednjoj sednici Saveta bezbednosti Aljbin Kurti bolje iskoristio svoj nastup, nego što je to učinio Vučić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x