Poslanici nastavili sednicu o Basti, na početku pitanja o Srebrenici

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Skupština RS
Podelite vest

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas raspravu o predlogu za smenu ministra privrede Radeta Baste koji je skupštini podnela predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Na početku sednice potvrđen je mandat narodnom poslaniku Ljubomiru Mariću izabranom sa liste “Aleksandar Vučić- Zajedno možemo sve”, koji je dobio nakon što je ostavku na mesto poslanika podneo Nenad Mitrović.

U delu sednice gde poslanici imaju pravo da postave pitanja nadležnima, Jelena Jerinić iz Zeleno levog kluba rekla je da je na današnji dan pre 28 godina počelo raseljavanje preko 20.000 žena i dece, i streljanje više od 8.000 dečaka i muškaraca u Srebrenici, što je 2007. godine u Haškom sudu okarakterisano kao genocid.

“Moje pitanje za Anu Brnabić je da li je i dalje zvanična politika da zvaničnicima nije mesto u Srebrenici dok se ne reši napad na Aleksandra Vučića u Potočarima. Ja se slažem da to treba ispitati, ali da li je moguće da jedne polomljene naočare stavljate u ravan sa 8.000 mrtvih”, rekla je Jerinić.

Ona je pitala u čemu je razlika između genocida i “običnog ratnog zločina” ako tako nešto postoji.

“Nema takmičenja u broju žrtava ratnih zločina, svaka je previše” rekla je Jerinić, dok su se iz dela sale gde sede poslanici vlasti čuli negodovanje, vika i povici “sram te bilo”.

Nakon pitanja poslanici će nastaviti raspravu o smeni ministra, a glasanje o svim tačkama dnevnog reda očekuje se najverovatnije do kraja dana.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x