Prekid sednice Skupštine grada Kragujevca, odbornik neće da napusti govornicu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija foto: Narodna skupština Republike Srbije
Podelite vest

Sednica Skupštine grada Kragujevca prekinuta je na sat vremena pošto odbornik opozicione “Alternative“ Sladjan Rakić odbija da se udalji sa govornice.

Zbog toga je predsednik Skupštine Miroslav Petrašinović prekinuo sednicu na kojoj danas treba da se raspravlja o budžetu grada za 2022.

Rakić je neposredno po otvaranju zasedanja reklamirao povredu poslovnika, a i za vreme prekida sednice i dalje stoji za govornicom.

Pozivao se na pravo da govori i tvrdi da ima vreme za to kao i da ne dobija odgovore odbornička pitanja .

Televizija Kragujevac je prenela da je ključni razlog za Rakićevo nezadovoljstvo to što mu rukovodstvo preduzeća u kome radi, JKP “Šumadija“ nije dozvoljavalo da kao odbornik prisustvuje prethodnoj sednici skupštine i odborničkih klubova.

Istakao je da mu se time ne dozvoljava da ispunjava odbornička prava i dužnosti za šta su ga birali gradjani i ukazali mu poverenje.

Pošto mu je Petrašnović izrekao drugu opomenu, Rakić je rekao: “Oduzmite mi sve, život, slobodu moju ne može niko da oduzima”.

Više puta ga je predsednik Skupštine molio da se udalji sa govornice, a onda mu je isključen mikrofon.

Zatim su se odbornici izjasnili da se Rakić udalji sa sednice.

Posle te mere, po propisima je predvidjeno i fizičko udaljenje Rakića iz Skupštine, ali je predsednik Skupštine nije primenio.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x