Prekinuta inicijativa Kreni-Promeni u Novom Sadu, overivači naprasno otišli

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: FaceBook video Kreni-Promeni printscreen
Podelite vest

Grupa građana “Kreni – Promeni” ostala je danas bez overivača potpisa za narodnu inicijativu u Novom Sadu, potvrdio je medijima Milenko Vujić iz nevladine organizacije “Most solidarnosti”, koja na teritoriji Novog Sada prikuplja potpise.

Prema njegovim rečima, četvoro overivača povučena su sa četiri lokacije sat i po vremena nakon početka prikupljanja potpisa.

“Kreni – Promeni” pokrenuo je Narodnu inicijativu sa ciljem prikupljanja ukupno 30.000 potpisa, a kako bi s tim potpisima Narodnoj skupštini uputili predlog zakona o trajnoj zabrani istraživanja i rudarenja bora i litijuma na teritoriji Srbije.

Početak prikupljanja potpisa (rok za predaju inicijative je 90 dana) u Novom Sadu najavljen je i počeo danas na četiri lokacije, a Grad Novi Sad je odobrio overivače koji su nakon sat i po vremena povučeni sa lokacija.

Prema rečima Milenka Vujića, tri od četiri mesta za prikupljanje potpisa otvorena su u 8.00 sati i građani su počeli da dolaze da daju podršku, ali je u 9.30 stigao poziv kojim su svi overivači povučeni.

“Na jednoj lokaciji je sakupljanje potpisa trebalo da počne u 11 sati, ali su meni sad zabranili da uopšte dovedem overivača jer je on, kao i preostalo troje overivača, preusmeren na neke druge poslove. Informacija je stigla iz Gradske uprave za opšte poslove, od v.d. načelnika Branimira Radovanovića”, rekao je Vujić za portal 021.rs.

Foto: FaceBook Kreni-Promeni

On smatra da je ova odluka čisto politička i da je nečija namera da zabrani inicijativu na teritoriji Novog Sada.

“Reč je o nameri da se zabrani inicijativa u Novom Sadu jer su shvatili da smo ozbiljni i dobro organizovani. Nisu to očekivali i ne odgovara im u ovoj predizbornoj atmosferi. Naša namera je, inače, bila da potpise sakupljamo do kraja marta ili dok ih ne prikupimo”, rekao je on.

Lokacije određene za prikupljanje potpisa u Novom Sadu su Mesna zajednica Liman, Mesna zajednica Liman 3, Mesna zajednica Ivo Andrić i prostorije Grupe za konceptualnu politiku u Pariske komune.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x