Prekršajni sud u Nišu odlučuje o 60 zahteva učesnika protesta i 20 zahteva policije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

 Prekršajnom sudu u Nišu stiglo je 60 zahteva gradjana za sudsko odlučivanje o prekršajnim nalozima koje im je uručila policija zbog, kako je navedeno, kretanja kolovozom tokom ekoloških protesta u suprotnosti sa Zakonom o saobraćaju, izjavio je predsednik Prekršajnog suda u Nišu Mišel Marković.

Tom sudu, dodao je Marković, dostavljeno je i 20 zahteva Policijske uprave Niš za pokretanje prekršajnog postupka protiv gradjana koji su učestvovali u organizaciji skupova koji nisu bili najavljeni i zbog blokade saobraćajnica.
“Od 60 zahteva za sudsko odlučivanje koji su nam do sada stigli, 44 su podneli stanovnici Aleksinca, a 16 je stiglo od Nišlija”, izjavio je Marković. Prema njegovim rečima, sudijama su prosledjeni nalozi i u toku je njihova provera. “Ukoliko su u redu pokreće se postupak, zovu se okrivljeni i traži se dokazi od policije. Ukoliko su nepotpuni traži se da ih policija dopuni”, kazao je Marković.
On je podsetio da za nepropisno kretanje kolovozom Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima propisuje kaznu od 5.000 dinara, a za organizovanje okupljanja bez prijave nadležnom organu Zakon o javnom okupljanju predvidja kaznu od 100.000 do 150.000 dinara.
Prekršajni nalozi su uručeni i predsednici niškog odbora Stranke slobode i pravde Jeleni Milošević i predsedniku Gradskog odbora Narodne stranke Djordju Stankoviću. Medju Aleksinčanima koji su učestvovali u ekološkim protestima ima i onih koji su dobili po dva prekršajna naloga, za oba dana protesta, i 4. i 11. decembra.
Foto: Srbija Vesti

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x