Prelević:Optužnica dobro napisana, ali u svim drugim segmentima je urađeno zastrašujuće ništa

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Božo Prelević, Foto:(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)
Podelite vest

Zastupnik porodica dece iz Ribnikara advokat Božo Prelević rekao je da nije dobio optužnicu koju je protiv oca maloletnog Koste Kecmanovića, koji je 3. maja u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio devetoro dece i čuvara škole i ranio još šest osoba, podiglo Više javno tužilaštvo u Beogardu, već da je neke njene delove saznao iz konferencije za novinare koju je ti povodom održalo tužilaštvo.

On je, gostujući u emisiji RT Vojvodine Pravi ugao rekao da veruje da je optužnica dobro napisana jer zna da su dvojica tužilaca, Ivan Jevtić i Nikola Uskoković, na njoj radila danonoćno i da su se profesionalno trudili da izvuku što više činjenica i što više dokaza.

Prelević je rekao da bi možda kao sudija ili tužilac drugačije postupio.

“Možda bih šire veštačio. Možda bih veštačio i majku. Možda bih postavio pitanje zašto je kriv otac za nesavesno držanje i čuvanje oružja, a nije kriva majka koja je za sve to znala”, rekao je Prelević.

On je dodao da je optužnicom obuhvaćena i majka maloletnog Koste, kojoj se na teret stavlja nedozvoljena proizvodnja, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija, ali i vlasnici streljane u kojoj su otac i sin vežbali gađanje koji se terete i za lažno svedočenje jer su u svojim prvim iskazima pokušali da prikriju da je maloletni Kosta kod njih u streljani vežbao gađanje.

Prelević je istakao i da je jedan od prvih zahteva roditelja tragično stradale dece iz Ribnikara bio da se uradi sve kako se ovako nešto više nikada ne bi ponovilo.

On je istakao da nema sumnje da je optužnica urađena kako treba, ali da je u svim drugim segmentima “urađeno zastrašujuće ništa”.

“Nemamo odgovor do danas zašto je neko na konferenciji za novinare mahao navodnim spiskom sa imenima dece koji je maloletni Kosta sastavio i koji je objavljen u gotovo svim medijima. Nemamo odgovor šta je urađeno u promeni procedura psihologa i pedagoga da se ovako nešto više ne bi ponovilo. Ne znamo šta je urađeno kod Centra za socijalni rad u detektovanju problematične dece koja bi mogla da budu budući počinioci. To je stvar države koju niko ne sprečava da utvrdi propuste i popravi šta se popraviti može”, naglasio je Prelević.

On je podvukao i da je roditeljima stradale dece velike muke zadala izjava predsednika Aleksandra Vučića da je Kosta Kecmanović žrtva vršnjačkog nasilja.

“To apsolutno nije tačno i istragom je utvrđeno da Kosta nije žrtva vršnjačkog nasilja”, rekao je Prelević.

Dodao je da su ipak, zbog ove izjave predsednika, roditelji stradale dece dobijali pretnje.

“Ne znam odakle predsedniku ta informacija i ko je to rekao, ali to jednostavno nije tačno”, zaključio je Prelević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x