Radikali potvrdili da nisu prešli izborni cenzus, osvojili izmedju 2,2 i 2,3 odsto

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Milan Obradović/MO
Podelite vest

Predsednik Izvršnog odbora Srpske radikalne stranke (SRS) Đurađ Jakšić potvrdio je da radikali nisu prešli izborni cenzus pošto su na izborima za Skupštinu Srbije osvojili izmedju 2,2 i 2,3 odsto glasova.

On je kazao da radikali “nikako ne mogu” biti zadovoljni izbornim rezultatom iako su, kako je naveo, u apsolutnim brojevima osvojili oko 15.000 glasova više nego na parlamenim izborima 2020. godine.

“Očekivali smo da ćemo da povratimo parlamentarni status, ali se to ovaj put nije dogodilo. Zahvalio bih se svim gradjanima koji su danas iskazali poverenje politici i programu SRS”, kazao je Jakšić na konferenciji za novinare u sedištu radikala u Zemunu.

Najavio je da će narednih dana radikali izvršiti “detaljnu” analizu “sopstvenih grešaka”, izvući pouke i narednih dana krenuti u pripremu za predstojeće pokrajinske, opšte lokalne i “vanredne parlamentarne izbore negde na proleće 2024. godine”.

“Kod nas nema jadikovanja, ni za milimetar nećemo menjati politiku, ostajemo dosledni svojim političkim principima: u prvom redu neustrašivi u odbrani srpskih nacionalnih interesa, očuvanju Kosova i Metohije, odbrani Republike Srpske i borbi protiv izvršiteljske mafije, skaradnog zakona koji treba da legalizuje gej brakove”, kazao je Jakšić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x