Rašić: ZSO se Srbima predstavlja kao nešto veliko, njenim formiranjem će se ugasiti stukture Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: glasamerike.net video printscreen
Podelite vest

Ministar za zajednice i povratak Kosova Nenad Rašić rekao je da se Zajednica srpskih opština (ZSO) Srbima predstavlja kao nešto veliko, a da će njenim osnivanjem biti ugašene, kako je rekao “nelegalne strukture Srbije na teritoriji Kosova”.

U izjavi za KIM radio Rašić je rekao da nije video nacrt statuta, dodajući da ZSO treba da ima saradnju sa centralnim institucijama, posebno sa premijerom i da se rad tog mehanizma može odvijati samo po zakonima Kosova.

“Institucije Republike Srbije će nestati”, rekao je on i dodao da se ZSO predstavlja “kao da će to biti neka institucija koja će rešiti sve probleme Srba”, ali da po njegovom mišljenju to uopšte nije tako.

“Onog trenutka kada se to desi, sve institucije, ne samo neke, već sve institucije koje se finansiraju iz budžeta Srbije, jednostavno će biti zatvorene. Neki kažu da je najlogičniji metod ili najlogičnija pretpostavka u ovom slučaju da se sve te institucije koje sada finansira Republika Srbija jednostavno prebace u tu instituciju koja bi se kasnije mogla nazvati Zajednica srpskih opština. Tako će dobiti priliku da mogu legalno delovati kao institucije Kosova pod staranjem ili patronatom, kao u ovom slučaju ZSO”, izjavio je on.

On kaže da je ovim statutom, koji je javno objavljen, predviđen praktičniji program.

“Struktura će se promeniti i naši građani to moraju da razumeju. Onog momenta kada ZSO bude odobren, ove institucije koje sada poznajemo pod Republikom Srbijom će nestati, biće uklopljene u ovu drugu instituciju koja nema kapacitet da primi sve te zaposlene”, kazao je Rašić.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x