Raška: Nagli porast vodostaja na tri reke, delimični odroni na dva lokalna puta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: printscreen opstina Raska

Zbog naglog porasta vodostaja na Trnavskoj reci i rekama Raška i Ibar došlo je do izlivanja vode zbog čega su bili ugroženi stanovništvo i objekti na delu teritorije opštine Raška,

Došlo je i do pojave delimičnih odrona na putu Brvenik-Korlaće i Raška-Kuti-Odvraćenica, objavljeno je  na sajtu opštine Raška.

“Situacija na terenu je i dalje teška zbog nastavka padavina koje se očekuju i tokom dana”, dodaje se u saopštenju.

Navedeno je da je “izvršena evakuacija jednog starog lica iz preventivnih razloga”, te da su položeni džakovi sa peskom na lokacijama u Milatkoviću, Baljevcu i Raška”.

Lokalni Štab za vanredne situacije opštine je u saradnji sa Sektorom ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije MUP-a i komunalnim preduzećima preduzeo mere na zaštiti stanovništva i objekata.

Po naređenju predsednika opštine Raška, Nemanje Popovića, mobilisan je i deo jedinice civilne zaštite opštine Raška.

Najavljeno je i da će lokalni Štab za vanredne situacije pratiti razvoj situacije i da će, u skladu sa njom preduzeti mere.


Prva: Smiruje se situacija u Novom Pazaru i Tutinu

Reke u Novom Pazaru i Tutinu se povlače u svoja korita, smiruje se situacija nakon bujica i poplava koje su zadesile ta područja, prenela je jutros TV Prva.

U Novom Pazaru deca danas ne idu u školu, viši predeli grada su bez pijaće vode, ali je u višim krajevima kiša prešla u sneg, što je “olakšavajuća okolnost”.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Davor Vidović, kazao je da je Lim u Prijepolju visok i da je naneo probleme tom gradu i Brodarevu, ali da je postavljena barijera koja ih štiti.

Dečak star dve godine utopio se juče kod Tutina, u reci Vidrenjak, nabujaloj usled višesatne kiše.

 

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x