Raspisan poziv za dodelu subvencija za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja raspisalo je danas Javni poziv za dodelu sredstava za poboljšanje uslova rada u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u 2022. godini.

Sredstva u iznosu od 60 miliona dinara dodeljuju se preduzećima za podršku razvoju konkurentnosti refundacijom troškova neposredno povezanih sa delatnošću preduzeća i odobrenim programima za sprovodjenje mera i aktivnosti profesionalne rehabilitacije.

Svim preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom omogućeno je učešće na konkursu, bez obzira da li u okviru svog poslovanja obavljaju proizvodnu ili uslužnu delatnost.

“Dodelom sredstva po ovom javnom pozivu doprinosi se smanjenju troškova poslovanja i održanju zaposlenja osoba sa invaliditetom, a osnovni kriterijumi za raspodelu sredstava su plaćeni repromaterijal, potrošni, pomoćni, kancelarijski materijal i plaćene pretplate za digitalne alate/licence, u zavisnosti od delatnosti preduzeća, ostvareni rezultati poslovanja i broj osoba sa invaliditetom koje su zaposlene u ovim preduzećima”, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad.

U Srbiji posluju 63 preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Ona posluju na tržišnom principu i zapošljavaju više od 50 odsto osoba sa invaliditetom u odnosu na ukupan broj zaposlenih.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x