SEOS: Geolozi bez dozvole pronađeni na privatnom imanju, predali uzorke (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: SEOS
Podelite vest

Nakon što je u selu Gojna Gora (opština Gornji Milanovac) uočeno vozilo prokupačkih registarskih oznaka sa uzorcima sa terena, na lokaciji se okupilo nekoliko desetina meštana iz tog i okolnih sela , članovi udruženja Suvoborska greda, Zaštitimo Dobrinju i okolinu i Za čist Кosjerić, saopštava Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS).

Ubrzo su se pojavili geolozi, a na njihov poziv došla je i policija.

Ispostavilo se da je reč o geolozima kompanije „Кonstantin Resource d. o. o.” iz Beograda i da sa sobom nemaju potrebnu dokumentaciju za vršenje geoloških istraživanja. Sa sobom su imali samo kopiju rešenja Ministarstva rudarstva i energetike koje je javno dostupno na internetu i koje svako može preuzeti. Nedostajale su im dozvole za rad, kao i putna dokumentacija.

Istražna dozvola o kojoj je reč obuhvata teritorije tri opštine: Gornjeg Milanovca, Požege i Кosjerića.

Geolozi nisu želeli da predaju prikupljene uzorke meštanima, ali su ih predali na zahtev policije, nakon čega su privedeni javnom tužiocu u Gornjem Milanovcu, navodi se u saopštenju SEOS.

“Oni su pokazali da nisu odustali od naše zemlje i da su obećanja koja smo dobili prazna, a mi smatramo da je krajnje vreme da pokažemo da složni, sabrani, svesni i savesni znamo da ne damo”, ističu članovi SEOS.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x