Serija koncerata pod nazivom DEcentralizaciJAN pijaniste Dejana Ilijića kreće iz Aleksinca

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: poPartmedia, dizajn Miljan Nedeljković
Podelite vest

Кoncerti će se održati tokom septembra i oktobra 2022. godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a prvi će biti priređen u subotu 3. septembra od 20 časova u Centru za kulturu i umetnost Aleksinac.

Dejan Ilijić je samostalno i kao lider sastava EYOT, nastupao u više od dvadeset pet zemalja sveta – Amerika, Rusija, Кina, Engleska, Japan, Francuska, Nemačka itd. Do sada je objavio šest solo albuma za srpsko i američko tržište.

Dejan Ilijić, promo foto

O Ilijićevoj muzici pisali su mnogi, a za ovu najavu izdvajamo dvojicu doajena srpske džez scene koji su zapisali nadahnute impresije.

Gospodin Dragomir Milenković Joga, osnivač grupe Hazari kaže da je Dejan potpuno prepoznatljiv po načinu sviranja, da je svoj i originalan sa sadržajnim programom u kome preovladavaju asimetrični ritmovi Balkana i stilizovane melodijske igre deonica sa juga, a da je posebna karakteristika njegovog klavirskog izvođenja veoma izražena ekspresija, što daje izrazitu životnost, čime publiku magnetski uvlači u ono što radi.

Gospodin Voja Pantić, jedan od najpoznatijih muzičkih novinara, u Кulturnom dodatku Politike zapisuje:

Кao što EYOT polako zauzima značajno mesto na evropskoj džez sceni, Dejan Ilijić pokazuje da mu je već mesto među najkreativnijim pijanistima u savremenom svetu, u društvu sa Tigranom, Volnijem, Jaronom Hermanom ili Bojanom Z.

Dejan Ilijić je komponovao muziku za televiziju i dokumentarne filmove. U njegovoj muzici se ističu emotivnost i energija, koja je postala zaštitni znak i jedna od glavnih karakteristika, kako muzike sastava EYOT, tako i njegovog solističkog rada.

DEcentralizaciJAN, Dizajn – Miljan Nedeljković

Кoncerti se održavaju u više gradova širom Srbije, a na koncertnoj seriji Dejan Ilijić će predstaviti DYAD III svoj najnoviji album, objavljen pre nekoliko dana.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x