Sindikat penzionisanih vojnih lica: Najavljena novčana pomoć neće ispraviti učinjene nepravde

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ministarstvo odbrane RS
Podelite vest

 Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije saopštilo je danas da najavljena novčana pomoć penzionerima, od strane predsedenika Srbije Aleksandra Vučića, “neće ispraviti učinjene nepravde”.

“Na konferenciji za medije 8. septembra predsednik Srbije je izjavio da će zbog ispravljanja nepravdi prema penzionerima oni dobiti novčanu pomoć od 20.000 dinara. Iako ne znamo po kom osnovu se on, pored zakonom određenih institucija, bavi penzionerima poručujemo mu da ni najavljena novčana pomoć neće ispraviti nepravde prema penzionerima od kojih većina živi u bedi”, navodi se u saopštenju.

Među nepravde “koje se ne mogu zaboraviti sa 20.000 dinara” sindikat navodi “otimanje većinskog upravljanja RF PIO od predstavnika zaposlenih i penzionera, obustava redovnog usklađivanja penzija sa inflacijom od 2012. do 2019. godine, umanjivanje penzija koje su veće od 25.000 dinara u periodu od 2014. do 2018. godine i ignorisanja ustavne obaveze o vraćanju preko 840 miliona evra”.

“Tajkunska privatizacija banja RF PIO, uvođenje trajnih penala zbog odlaska u prevremenu starosnu penziju sa 40 godina staža, nepoštovanje zakonske visine najniže penzije, usklađivanje penzija prema formuli koja ne uračunava inflaciju u drugoj polovini godine koja prethodi redovnom usklađivanju i njihovo zatvaranje u vreme kovida su nepravde koje se ne mogu zaboraviti sa 20 000 dinara”, navodi se u saopštenju.

“Da se ne lažemo i ne služimo demagogijom, već smo navikli da nam naš novac, na ovakav način, uvek delite pred izbore pa nema govora o ispravljanju nepravdi”, dodaje se u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x