Sindikat Sloga: Vučić pre pregovora utvrdio minimalnu cenu rada za 2023. godinu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti
Podelite vest

Za Udružene sindikate Srbije “Sloga”, vest da će minimalna cena radnog sata u Srbiji od 1. januara 2023. iznositi 230 dinara, ili 40.020 dinara mesečno je očekivana, jer je tu cenu unapred utvrdio predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić, saopštio je danas taj sindikat.

“Pregovori od starta u okviru Socijalno – ekonomskog saveta (SES) nisu legalni, niti legitimni, jer su takozvani reprezentativni sindikati pregovarali sa predstavnicima Vlade u tehničkom mandatu i Udruženjem poslodavaca koje nije pravi reprezent predstavnika poslodavaca u Srbiji”, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da odgovornost za izuzetno ponižavajući iznos od 230 dinara po satu, koliko će primati većina radnika u Srbiji, posebno kod stranih poslodavaca je isključivo na predsedniku Srbije, aktuelnoj vlasti i reprezentativnim sindikatima.

Kako je navedeno sindikati su pristali na još jedno “dobro plaćeno statiranje u reprizi predstave socijalnog dijaloga kroz SES, instituciju čiji rad i sastančenja finansira država”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x