Siniša Mali preuzeo ovlašćenja ministra privrede do izbora novog ministra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto BetaPhoto/Milan Obradović
Podelite vest

Ministar finansija Siniša Mali preuzeće ovlašćenja ministra privrede do izbora novog ministra, objavljeno je u Službenom glasniku. Odluku je donela predsednica Vlade Ana Brnabić.

Na predlog koalicionih partnera Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije, Skupštini Srbije upućen je predlog za razrešenje dosadašnjeg ministra privrede Radeta Baste.

Basti je zamereno što je tražio da Srbija uvede snakcije Rusiji zbog agresije na Ukrajinu i što je izjavljivao da ministri treba da šetaju sa građanima na protestima protiv nasilja.

Poslanici Skupštine Srbije glasali su da se po hitnom postupku uvrsti na dnevni red sednice Predlog razrešenja ministra privrede Radeta Baste, koji je podnela predsednica Vlade.

Prema zakonu o Vladi, od podnošenja predloga predsednika Vlade za razrešenje ministra do odluke Skupštine ministar ne može vršiti svoja ovlašćenja, već njih preuzima član Vlade koga predsednik Vlade ovlasti.

Rade Basta je na funkciju ministra privrede izabran u oktobru 2022. godine. Prethodno je od septembra 2018. godine obavljao dužnost direktora Javno-komunalnog preduzeća “Beogradske elektrane”.

Na parlamentarnim izborima održanim u aprilu 2022. izabran je za poslanika koalicije SPS–JS–ZS u Skupštini Srbije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x