Skupština Beograda danas razmatra naplatu karata za javni prevoz

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/BEOINFO/MO)
Podelite vest

Sednica Skupštine Grada Beograda na čijem će dnevnom redu između ostalog biti i odluke o naplati karata za javni prevoz u glavnom gradu i o projektu “Beogradska kartica”, zakazana je za danas u 10 sati.

Odbornici će odlučivati o raskidu ugovora o javno-privatnom partnerstvu u eksploataciji i održavanju sistema za naplatu karata i upravljanja vozilima u javnom prevozu putnika u Beogradu, kao i o davanju saglasnosti na predlog pravilnika o radu Javnog komunalnog preduzeća “Naplata prevozne usluge Beograd”.

Pred odbornicima će biti i predlog plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu sa elementima detaljne razrade druge faze prve linije metro sistema, kao i predlozi više planova detaljne regulacije delova Novog Beograda, Zvezdare, Surčina, Čukarice, Voždovca i Savskog venca.

Odbornici će raspravljati i o uspostavljanju energetskog menadžmenta u Beogradu i predlogu plana za postavljanje podzemnih kontejnera za selekciju otpada i reciklažu za teritoriju opštine Zvezdara, kao i o izveštajima o upravljanju otpadom i realizacijom akcionog plana adaptacije na klimatske promene sa procenom ranjivosti.

Na dnevnom redu će biti i predlog izmena i dopuna programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2023. godinu i radu preduzeća “Beogradski park”, dok će se odbornici izjašnjavati i o programima poslovanja i rebalansima za 2023. za pojedina javna preduzeća.

Na sednici će biti rasprave i o davanju saglasnosti za zasnivanje hipoteke, akcionom planu zapošljavanja za 2023. godinu, organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite, a Služba za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki podneće izveštaj za prethodnu godinu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x