Skupština nastavila rad, Zeleno levi klub nudi pomoć onima koji su ucenjeni da dođu na miting SNS

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Skupština RS
Podelite vest

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas sednicu, a na dnevnom redu je bezbednosna situacija u zemlji.

Na početku sednice, poslanici koriste pravo da, četvrtkom, od nadležnih traže obaveštenja ili objašnjenja.

Jelena Jerinić iz Zeleno levog kluba rekla je da slobodu mirnog okupljanja garantuje Ustav, ali je pitala da li je sloboda kada se dolazak na skup uslovljava poslom, kad vam šef uzme ličnu kartu, kada ne daju ljudima da napuste stranački miting.

Ona je pitala zašto inspekcija rada ne reaguje i ponudila besplatnu pravnu pomoć onima koji su ucenjeni.

Branka Ružiča, ministra prosvete u ostavci, pitala je da li je reagovao na to što se odlažu ekskurzije jer autobusi moraju da voze na skup SNS-a, te da li se proverava tvrdnja da se maloletnicima nudi novac za miting.

“Ko plaća miting, pitanje je za direktor Agencije za sprečavanje korupcije, koliko sve to košta, sendviči sa likom Aleksandra Vučića, ogromna bina, ozvučenje, bazne stanice”, pitala je Jerinić.

Milija Miletić sa liste “Aleksandar Vučić- Zajedno možemo sve” pitao je Ministarstvo poljoprivrede da li ima mogućnosti da se povećaju subvencije za stočare i pčelare, kao i kada će biti isplaćena sredstva zaostala iz ranijih godina.

Miletić je pohvalio aplikaciju E-agrar, u kojoj je pored domaćinstava, kako je rekao, objedinjen i Lovački savez Srbije.

UPDATE;

“Da li je novac poreklom sa Jovanjice, da li miting svojih stranačkih kolega plaća Veljko Belivuk iz zatvora”, pitao je Milivojević i dodao da se vlast rasipa dok se deca leče sms porukama a bolnice zbog mitinga rade sa 20 odsto kapaciteta.

Marinika Tepić iz SSP pitala je zašto je Novak Nedić i dalje sekretar Vlade iako postoji snimak da je organizator batinaša koji su poslati da razbiju blokadu poljoprivrednika, a premijerka tvrdi da ne zna gde je to snimano.

“Generalni sekretar obavlja poslove po nalogu predsednice Vlade i tražimo odgovore šta je radio”, rekla je Tepić i pokazala fotografije splava u Pančevu koji vodi Nikola Stojiljković, naprednjak, poznat i po tome da je maltretirao građane Lučana kad su u tom mestu bili izbori.

Zoran Sandić iz koalicije NADA pitao je ko je procenio da je Jelena Milić dobro rešenje za ambasadora u Zagrebu, pošto je, kako je rekao, “čuveni NATO lobista”.

Zbog čega je prekršena odluka o moratorjumu o izvođenju vojnih vežbi sa stranim partnerima i zbog čega je vežba sa NSTO na Vidovdan izuzetak” pitao je Sandić.

Jasmin Hodžić iz SDPS-a još jednom se osvrnuo na ubistvo u Priboju i događajima koji su mu prethodili te pozvao nadležne da učine sve kako bi ubica bio adekvatno kažnjen.

Nikola Nešić iz grupe Moramo- Zajedno rekao je da je Informer dobio dozvolu da emituje televizijski program u ovom tenutku, iako je Savet za štampu od 1. oktobra 2022. do 31 januara 2023. utvrdio da je istoimeni list 512 puta prekršio kodeks novinara.

Nešić je pitao ministra informisanja zašto ne reaguje kada se sa televizija sa nacionalnom frekvencijom targetiraju politički protivnici.

Poslanica sa liste Narodne stranke Slavica Radovanović navela je da premijerka kaže da nikad nije čula konkretne predloge, a da je za opoziciju nemoguće da predloge iznese.

“Ja devet meseci predlažem konkretne mere ali ne nailazim na podršku. Podnosila sam četiri puta zahtev da sazovem sednicu Odbora za prava deteta, kao zamenik predsednika, ali mi ne uspeva” rekla je poslanica i pitala premijerku “na koji nači da plasira predloge mera”, između ostalog veću odgovrnost roditelja dece koja vrše vršnjačko nasilje.

Đorđe Todorović iz SNS rekao je da opozcija poziva građane Beograda da se ponesu kao Italijani prema Musolinijevim fašistima, i da je to ono što misle o narodu Srbije.

Pozivajući na skup nade i pijeteta, on je rekao da ga opozicija podseća na Kurtija koji sprečava Srbe da dođu u Beograd a da će oni doći na čelu sa Milanom Radojičiem jer znaju da Aleksandar Vučić neće dati Kosovo.

Todorović je pozvao građane da sutra dođu na “velelepni miting i pokažu jedinstvo”.

Nakon pitanja poslanici su nastavili preteres o prvoj tački dnevnog reda, izveštaju Vlade o stanju bezbednosti nakon dva masovna ubistva.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x