Slobodan Cvetković direktor NS SAJMA: Nova energija NS SAJMA za jubilej!

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube AgroJug printscreen
Podelite vest

Novosadski sajam je od 20. do 26. maja organizovao jubilarni 90. međunarodni poljoprivredni sajam, u godini u kojoj obeležava vek postojanja.

Iako su se organizatori sajma potrudili sa on nakon Korone bude organizovan u punom obimu ipak je došlo do nepredviđenih situacija koje prema rečima direktora sajma Slobodana Cvetkovića nisu uspele da ih poremete.

Cvetković kaže da je ove godine bio primetno manji broj krava na sajmu pre svega u mlečnom govedarstvu ali ni to nije poremetilo tok sajma. Na danu stočara bilo je izloženo 840 živih eksponata što je impozantan broj. Organska proizvodnja, proizvodi sa geografskim poreklom, izložba pšenica napravljena u saradnji sa muzejem Vojvodine kao i izložba prvih mašina organizovana u saradnji sa muzejem Žeravica samo su neki od sadržaja koji su mogli da se vide na 90. sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

Važan segment sajma je i transfer znanja koji se svakodnevno dešavao u kongresnom centru ali i humanitarni deo sajma u kome je prikupljeno oko 600.000 dinara. Sve ovo i više je nogo dovoljan razlog za zadovoljstvo rekao je na kraju direktor sajma Slobodan Cvetković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x