Srbija nije na prodaju – protest ispred Predsedništva Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
(foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/EV)

 Savo Manojlović i pokret Kreni- promeni, pozvali su  danas građane u 19 sati na protest ispred Predsedništva Republike Srbije. Zahtevi protesta su ukidanje prostornog plana za Jadar i moratorijum na iskopavanje litijuma i bora.

Ovaj pokret je prošle nedelje predao Narodnoj skupštini inicijativu, koja je navodno bila prosleđena pogrešnom odboru, zbog čega su reagovali jer su to smatrali proceduralnom opstrukcijom, a nakon toga su aktivisti bili napadnuti ispred Skupštine.

Verbalno, ali je sve vreme bilo i guranja pred novinarima što ste možda videli u medijima ili na našim društvenim mrežama. Nas je bilo četvoro. Kristina, Marina, Luka i ja, a njih petnaestak”, rekao je Manojlović.


“Mi tražimo da Vlada ukine prostorni plan za Jadar, a da Skupština donese zabranu iskopavanja litijuma i bora na minimum 20 godina. Tom zabranom sprečili bismo otvaranje rudnika ne samo u Jadru, već u čitavoj Srbiji. Ljudi nas često pitaju zašto na 20 godina? To je minimum koji nam se strateški čini da možemo da dobijemo u ovom trenutku. Hteli smo da koristimo pravne mehanizme. Ali ako ne možemo pravdu da dobijemo preko institucija koje plaćamo, dobićemo je preko ulice. Dođite i pozovite ljude u svom okruženju da nam se priključe”, piše u saopštenju Kreni-promeni.

“Taj dan će biti kiša i Sveti Jovan je. Želimo srećnu slavu svima koji slave. Ali pozivamo sve ljude da taj dan svi zajedno pokažemo da Beograd i Srbija pripadaju nama građanima koji se neće povlačiti pred nasiljem. Taj dan trebali smo da počnemo da skupljamo potpisa. Ako naš glas ne može da se čuje kroz Narodnu inicijativu, čuće se na ulici – četvrtak – 20 januar 19h”, piše u saopštenju koji je potpisao Savo Manojlović i tim Kreni-promeni.

 

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x