SRCE traži izbor novih članova Saveta REM-a koji će ponovo dodeliti frekvencije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Zdravko Ponoš, Srbija Centar (SRCE), Foto: Beta Video printscreen
Podelite vest

Pokret Srbija centar (SRCE) koji predvodi Zdravko Ponoš, pozvao je Skupštinu Srbije da razreši članove Saveta REM-a i pokrene izbor novih, koji će iznova sprovesti proceduru za dodelu dozvola za emitovanje na nacionalnim frekvencijama.

Taj pokret ocenio je da odluka Saveta REM-a da produži dozvole za nacionalne frekvencije televizijama “koje su godinama zloupotrebljavale to zajedničko dobro”, predstavlja “hitac u srce demokratije u Srbiji”.

“Jasno je da su slobodni mediji jedan od stubova demokratije i samim tim jedan od stubova socijalne pravde i kvalitetnog života gradjana. Svakome ko prati medije u Srbiji je jasno i da Pink, Hepi, Prva i B92 nisu izveštavale objektivno i profesionalno i da nisu emitovale raznovrsan i kvalitetan program”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da “dodela dozvola ovim televizijama da i narednih osam godina nastave sa zloupotrebom javnog medijskog prostora za korist nekoliko medijskih mogula i klijentelističke hobotnice Srpske napredne stranke (SNS), izvrgava ruglu principe vladavine prava i podstiče konflikte u Srbiji”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x