Srpski strelci u Budimpešti na Ligi šampiona vazdušnim oružjem

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Srpska streljačka reprezentacija pištoljem učestvovaće u Budimpešti na predstojećoj Ligi šampiona Evrope vazdušnim oružjem.

Takmičenje će se održati u petak i subotu, a na turniru će učestvovati po četiri reprezentacije puškom i pištoljem.

Srbiju će predstavljati selekcija pištoljem, u sastavu Damir Mikec, Zorana Arunović, Dimitrije Grgić i Brankica Zarić. Uz strelce će biti treneri Jelena Arunović i Goran Mikec.

Na turnir su se plasirale po tri najbolje selekcije na rang-listama Lige šampiona, dok Mađarska kao domaćin ima garantovano učešće.

Za rang-listu se računaju bodovi dva najuspešnija takmičara i dve najuspešnije takmičarke iz svake zemlje na pojedinačnim godišnjim rang-listama Evropske streljačke konfederacije, zaključno sa septembrom.

Arunović, Zarić, Mikec i Grgić su skupili ukupno 12.809 bodova na drugom mestu. Italija je sa 12.942 boda na prvom, a Nemačka je zauzela treće mesto (12.696).

Prvog dana, Srbija će se u polufinalu sastati sa trećeplasiranom Nemačkom, a Italija sa Mađarskom. U subotu su na programu mečevi za zlato i bronzu.

U svakom meču biće održana četiri duela – muški strelac broj jedan iz ekipe A protiv muškog strelca 1 iz ekipe B, ženski strelac broj 1 iz ekipe A protiv odgovarajuće takmičarke iz ekipe B.

Posle svakog hica strelac sa boljim rezultatom dobija dva poena, ukoliko su izjednačeni svakom ide po poen, a pobeđuje takmičar koji osvoji 16 poena i donosi jedan bod svojoj ekipi. Ukoliko se susret završi nerešeno (2:2), produžetak meča koji će odlučiti pobednika biće susret miks parova.

Dueli će se održavati jedan po jedan, ukoliko posle prva tri jedan tim vodi 3:0 susret je završen.

Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije Dragan Marković rekao je da njegovi strelci nisu na maksimumu i da podižu formu, pošto su imali pauzu od mesec i po dana od Svetskog kupa u Rio de Žaneiru, kao i da je Zarić duže bila van takmičenja zbog porođaja.

“Verujem i da su i ostali timovi na sličnom nivou forme. Svi su u planu imali pauze i odmore u periodu posle Svetskog kupa u Rio de Žaneiru, završenog sredinom septembra, posebno zato što je Liga šampiona naknadno uvrštena u kalendar”, dodao je on.

Na finalnom turniru vazdušnom puškom učestvuju Mađarska, Nemačka, Norveška i Italija. Selekcija Italije je četvrta na-rang listi, ali, s obzirom da se Mađarska plasirala kao prva, i Italija je izborila učešće. Srbija je na rang-listi puškom na 11. mestu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x